Bagarn inför matchen mot Hammarby

IK Sävehof vs Hammarby IF
onsdag 24 februari 19:00 i Partillebohallen
Köp biljett online >>>

Slutspelet börjar inte förrän i april, men de åtta matcher Sävehof har kvar att spela av Elitserien har närmast slutspelskaraktär. Kvällens möte med Hammarby känns oerhört viktigt. Seger och avståndet till just Hammarby utanför slutspelsplatserna åtminstone tillfälligt känns behagligt – förlust och avståndet till niondeplatsen krymper och gör avslutningen till ett riktigt drama.

– Det är inte som i slutspel där man riskerar att bli utslagen, men matcherna nu har annars allt det andra som kännetecknar slutspel. Kristianstad och Alingsås har skaffat sig marginal, men vi är sju lag som slåss om sex slutspelsplatser och det kom bli en kamp in i det sista. Kul med dramatik och lärorika situationer för spelarna, säger tränaren Magnus Johansson.

Sävehof kommer till match med en positiv känsla trots att det blev förlust senast mot Alingsås (23-24).

– Vi spelade bra och är nöjda med spelet men inte resultatet. Vårt försvarsspel fungerade väl och det får vi ta med oss in i den här matchen, fortsätter Magnus Johansson.

Matcherna som återstår är i sig inte viktigare än någon av de 24 som redan spelats, men mot slutet av seriespelet ställs allt på sin spets och möjligheterna att reparera eventuella misstag blir mindre. Därför är beredelserna av största vikt.

– Vi ska förstås vara noggranna med vissa saker och det har vi förberett oss på. Framför allt handlar det om att vara beredda på Hammarbys höga försvarsspel. De spelar långa anfall i lågt tempo och sedan hugger de när anfallen ska avslutas. Sånt är viktigt att vara uppmärksam på, säger Magnus Johansson.

Detta är tredje gången Sävehof möter Hammarby den här säsongen, och Partilles stolthet har vunnit de tidigare två matcherna. Dags för tredje raka?

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..