Bagarn hoppas på rekordpublik

På måndag kan Sävehof säkra slutspelsplatsen. Och det är förstås målet, och skulle det misslyckas finns två chanser till…

– Bästa möjligheten har vi här och nu. Tänk vad lägligt det blivit med fri entré och kanske rekordpublik i Partillebohallen samtidigt som vi har så mycket att spela för, säger tränaren Magnus Johansson.

Bortavinsterna mot Drott och Ystad kom i helt rätt läge för Sävehof. Efter fyra raka uddamålsförluster var trenden inte den bästa, men Magnus Johansson säger att det ändå funnits en harmoni i laget.

– Vi har hela tiden jobbar bra, både på träningar och matcher. Vi har många unga spelare och för deras utvecklings skull är det viktigt att hålla en linje. Sedan är det klart att sinnesstämningen blir ännu bättre efter att vi vunnit några matcher, säger han.

Men det är inte bara Sävehof som har mycket att spela för i kväll. Ricoh strider för att klara nytt kontrakt utan kvalspel.

– Ricoh har ett lag med mycket erfarenhet och några unga, fräscha spelare. En bra mix och de är dessutom i form och slog Alingsås senast i en riktigt bra match. Vi är medvetna om att vi också måste vara noggranna i spelet för att kunna vinna, säger Magnus Johansson.

Sävehof har slagit Ricoh två gånger den här säsongen (28-25 och 25-23), och den trenden vill vi förstås bevara…

– Med mycket folk på läktarna hoppas vi förstås också att det blir flärd, fart och fläkt. Vi tycker om publikfester och ännu mer när det blir bra stämning. Det lyfter spelarna, hälsar Magnus Johansson.

 

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..