Båda juniorlagen till finalsteget

I helgen som gick spelade våra juniorer steg 4.

Damjuniorerna var i Nacka och spelade mot RP Linköping, Skånela och Nacka. I lördagens möte mot RP Linköping skrevs slutresultatet till 19-12, vilket tyder på ett bra försvar och målvaktsspel. Första matchen på söndagen mötte tjejerna Skånela (som gick vidare som grupptvåa) och vann den matchen med 21-12. Inför den sista matchen var laget redan klara gruppvinnare, men ville ändå visa var skåpet skulle stå. Vinst med 27-20 mot tabelljumbon Nacka och finalsteget var säkrat. Stort grattis till tjejerna som nu har två månader på sig att träna för fullt inför steg 5 i Norrköping.

Framgången i helgen berodde framförallt på väldigt bra försvarsspel och Fredrika Zeidlers målvaktsspel som även fick pris som bästa spelare de två första matcherna. Lyckat skytte från de två vänsterhänta Amanda Sundberg och Susanna Andreasson samt bredden av spelartyper att byta in vid behov av förändring av spelet.

Herrjuniorerna spelade sitt fjärde steg på hemmaplan. I lördags började laget mot Team Drott 78. Efter ledning med sex mål i paus kunde laget enkelt vinna med hela 37-23 mot ett Drott som inte orkade stå emot.

På söndagsmorgonen tog laget emot Rimbo, som dagen innan hade fått stryk av Djurgården. Efter en trevande första halvlek lade laget in en extra växel och kunde komfortabelt vinna med 31-22.

I den sista matchen mötte man Djurgården som precis som Sävehof var klara för finalsteget. Sävehof visade direkt att man inte tänka ge stockholmarna en minsta lilla chans. Ledning i halvtid med 18-11. I andra halvlek bytte laget runt på spelare samtidigt som Djurgården tog sig i kragen och spelade upp sig. Segern var aldrig hotad, Sävehof vann till slut med 30-27 och seriesegern var klar. Spelarna dansade runt i ring efter slutsignalen och firade segern.

Bäst i Sävehof under helgen var snabba Victor Röxner, mittnian Olle Schefvert samt den vindsnabbe högerkanten Sebastian Karlsson.

Noterbart är att Sävehof är den enda förening som har steg 5-lag i både HJ och DJ.

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..