Handboll, SHE, Kvartsfinal 3, Sävehof - VästeråsIrsta

AVANCEMANG TILL SEMIFINAL

På söndagseftermiddagen såg IK Sävehof till att kvalificera sig för slutspelets semifinalfas. I kvartsfinalserien mot VästeråsIrsta HF blev det tre raka segrar med 36–19 som slutresultat i den sista.
– Jag tycker att vi var rätt på det från början och det visar ju även resultatet, sade huvudtränare Rasmus Overby efter avancemanget.

På söndagseftermiddagen hade Sävehof chansen att säkra en plats i SM-semifinal och när spelet visslades igång så slösades ingen tid bort. Wilma Kroon Andersson och försvaret som stod framför henne stängde igen fullständigt under de första elva minuterna och en dryg kvart in i matchen visade jumbotronen i Partille Arena att det var ledning med 10–1.

När halva matchen spelats ledde Sävehof med 18–7 och skillnaden mellan lagen skulle växa sig ännu större efter pausen. Mentaliteten att fortsätta hela vägen till slutsignalen visades bland annat upp av Elin Heikka när hon slängde sig mot golvet för att hinna upp en lös boll innan den rann över sidlinjen. Som belöning noterades Sävehofs nummer sju för en assist efter att hon direkt uppfattat att Trine Mortensen hade läge att göra 23–8.

Mot slutet av matchen byttes Cassandra Rosenquist in istället för Wilma Kroon Andersson. I sitt allra första framträdande med damlaget fick Rosenquist fira såväl seger som semifinalavancemang.
– Cassandra har varit med oss hela veckan och visat att hon kan rädda bollar. Om man visar det så har man gjort sig förtjänt av att få chansen och i dag var det dags och hon gjorde en räddning som var jättefin. Jag vill berömma det jobb hon gjort själv och även till den verksamheten vi bedriver i Sävehof.

Med 36–19 som slutgiltigt resultat gick Sävehof upp i 3–0 i matcher och därmed säkrades platsen i semifinal.
– Det är en jättehärlig känsla! Vi gav dem inte många chanser i dag och jag är väldigt nöjd med hur vi presterade som lag. Alla levererade bra resultat ifrån sig i dag.
– Det enda negativa var väl att Thea (Blomst) stukade foten, men annars finns det inte mycket negativt jag kan säga. Jag tycker att det var många fina prestationer både individuellt och kollektivt, sammanfattade Overby.

IK Sävehofs målskyttar: Tamara Haggerty 7, Trine Mortensen 6, Stella Huselius 4, Frida Högaard 4, Thea Blomst 4, Anne Tolstrup 3, Frida Rosell 3, Ellie Åström Nilsson 2, Laura Jensen 2 och Ida Sembe 1.

VästeråsIrsta HF:s målskyttar: Hanna Flodman 4, Johanna Hellgren 3, Fanny Söderberg 2, Victoria Otrander 2, Wilma Svedung 2, Carolina Ingesson 2, Ellen Göthlin 1, Tilde Skoog 1, Love Kumlin 1 och Maja Wiklund 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..