Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN

AVANCEMANG I EUROPEAN LEAGUE

Med fyra vinster på de fyra inledande gruppspelsmatcherna i EHF European League är avancemanget till nästa runda redan säkrat för IK Sävehof. Detta stod klart på tisdagskvällen efter seger med 32–29 borta mot Pfadi Winterthur.

För en vecka sedan vann Sävehof mot Pfadi Winterthur med stora siffror i Partille Arena. Det innebar att laget tog kliv mot säkrat avancemang i European League och att platsen i huvudrundan kunde bli verklighet redan på tisdagen när en ny match mot samma motstånd väntade.

I Schweiz var det Winterthur som fick bäst start när de ledde med 3–1 efter tre minuters spel. Från det läget vände dock Sävehof snabbt och med tre gjorda mål i följd var Michael Apelgrens lag såväl ikapp som förbi.

Knappt en kvart in i matchen visade resultattavlan 9–4 och det gulsvarta övertaget var på allvar därmed etablerat. Hemmalaget tog sig dock närmare igen och med minuten kvar att spela av halvleken skiljde enbart en boll. Gånger två hann Felix Möller då slå till och såg på så sätt till att ställningen i halvtid var 17–14.

Sävehof öste vidare in i den andra halvleken och Winterthur kände sig tvungna att få ett tidigt avbrott i spelet när de valde att ta timeout drygt fem minuter efter pausen. Gulsvart fortsatte dock att behålla greppet om de två poängen och även om det resultatmässigt blev jämnare mot slutet, så var det en kontrollerad seger som till slut säkrades med 32–29 som slutresultat.

Platsen högst upp i Grupp C befästs därmed. På de fyra första matcherna har Sävehof tagit maximala åtta poäng och biljetten till huvudrundan är således bokad.

Pfadi Winterthurs målskyttar: Tim Rellstab 8, Noam Leopold 6, Leandro Lioi 4, Arsenije Dragasevic 3, Alessio Lioi 3, Tomas Moreira Rodriguez 2, Dominik Ruh 2 och Moustafa Hadj Sadok 1.

IK Sävehofs målskyttar: Emil Berlin 6, Gustaf Wedberg 6, Sebastian Spante 6, William Andersson Moberg 6, Felix Möller 3, Pontus Brolin 3, David Sandberg 1 och Malte Celander 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..