Handball, European League, Sävehof - Magdeburg

AVANCEMANG I EUROPA

Efter seger med 30–29 borta mot BM Logrono La Rioja tar sig IK Sävehof vidare från gruppspelet i European League. Platsen bland de 16 främsta lagen i turneringen säkras när endast sju av sammanlagt tio gruppspelsomgångar har spelats.
– Det här var en stor seger för oss och vi är jättestolta, sammanfattade huvudtränare Michael Apelgren bedriften.

På tisdagskvällen var European League tillbaka i spelschemat igen efter ett längre uppehåll när Sävehof ställdes mot BM Logrono La Rioja på bortaplan. När lagen möttes i Partille Arena i höstas blev det seger med övertygande siffror och även den här gången fick Sävehof en smakstart direkt från avkast.

Sex av de sju första målen i matchen gjordes av Sävehof och redan efter tjugo minuters spel tog hemmalaget sin andra timeout. Ställningen var då 14–7, men sedan tog sig La Rioja närmare och vid halvtidssignalen skiljde fyra bollar lagen åt.

Ännu närmare skulle motståndarna ta sig när spelet var igång igen, men innan någon kvitteringsmöjlighet dök upp i det skedet, stack Felix Möller och Sebastian Karlsson emellan med två snabba mål.

En spansk kvittering skulle dock komma med knappt tjugo minuter kvar och ett par anfall senare ryckte de även åt sig ledningen. I Sävehof-lägret klev då inte minst Rune Schröder fram och såg till så att avståndet upp ändå inte blev mer än maximalt två bollar. Det gjorde så att matchen stod och vägde i några minuter innan ett lågt avslut från just Schröder gjorde att det tippade över i gulsvart favör på nytt när han gjorde 29–28. Elias Ellefsen á Skipagötu gjorde sedan 30–28 med 50 sekunder kvar, vilket skulle visa sig bli matchavgörande.
– Det här var fantastiskt! Killarna visade en karaktär som var något alldeles extra och hur vi agerade i avgörande lägen är jag riktigt stolt över, sade Michael Apelgren efter slutsignalen.

När sju omgångar nu har spelats står Sävehof på tio inspelade poäng. En plats bland de fyra främsta i gruppen är därmed säkrad och således blir det fortsatt spel i European League även efter gruppspelet.

BM Logrono La Riojas målskyttar: Angel Jesus Rivero Noris 6, Agustin Casado 5, Alex Rubino 4, David Cadarso 4, Leonardo Dutra 3, Leonardo Domenech de Almeida 3, Antonio Serradilla Cuenca 2, Eduardo Cadarso 1 och Ismael El Korchi Fernandez 1.

IK Sävehofs målskyttar: Elias Ellefsen á Skipagötu 10, Rune Schröder 8, Sebastian Karlsson 5, Sebastian Spante 2, Felix Möller 2, Emil Berlin 2 och Jonathan Stenbäcken 1.