Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Redbergslid

AVANCEMANG FRÅN DUBBELMÖTET MED GUIF

In i returmötet i ATG Svenska Cupen hade IK Sävehof med sig ett försprång på tio bollar när det skulle göras upp med Eskilstuna GUIF om en plats i kvartsfinalspelet. Marginalen visade sig räcka när slutresultatet på söndagskvällen skrevs till 35–39.
– Vi är såklart aldrig nöjda när vi inte vinner på hemmaplan. I det stora hela går vi ändå vidare komfortabelt, sammanfattade huvudtränare Michael Apelgren.

Första mötet mellan lagen slutade 33–23 i gulsvart favör, vilket betydde att Sävehof hade en god marginal att förhålla sig till när kampen om en plats i kvartsfinal skulle avgöras. Precis som i Eskilstuna mindre än 48 timmar tidigare gjordes sammanlagt fem mål i shootout-spelet, där det den här gången var Gulsvart som missade en av möjligheterna. Utjämningen fram till 3–3 skulle dock inte dröja länge när Óli Mittún gjorde första målet i ordinarie spelform.

Att hitta tillbaka till lika-läge skulle visa bli ett pågående tema. Vid inte mindre än åtta tillfällen kvitterade Michael Apelgrens lag innan Gzim Salihi i den 23:e spelminuten för första gången tog laget upp i ledning i matchen. I Partille Arena vred gästerna dock tillbaka ställningen och hade övertag med 20–18 efter 30 minuter.

Den här gången lyckades GUIF hålla i sin ledning. Sett till dubbelmötet som helhet var Sävehofs marginal ändå aldrig särskilt hotad och med 35–39 som slutresultat på söndagskvällen vann Sävehof med totalt sex mål tillgodo.
– Vi har ju vunnit allt ganska komfortabelt på försäsongen, så det här var kanske ett viktigt kvitto på så sätt att vi förlorar mot alla lag om vi inte är skarpare. Över två matcher löste vi det ändå klart, menade Michael Apelgren.

Avancemanget till kvartsfinal i ATG Svenska Cupen är därmed säkrat. I veckan som kommer inleds seriespelet i och med premiär borta mot Hallby på fredag den 16:e september. Då vill Apelgren se att nivån höjs.
– Jämfört med den här matchen kommer det behövas steppa upp till premiären och så får vi se om vi kan sätta fler gubbar på banan också. I dagsläget spelade vi utan sex ganska så ordinarie niometersspelare, vilket såklart blir tufft i längden.

IK Sävehofs målskyttar: Óli Mittún 9, Alexander Westby 8, Gzim Salihi 5, Lasse Pedersen 4, Sebastian Karlsson 3, Felix Möller 2, Sebastian Spante 2, Pontus Brolin 1 och Malte Celander 1.

Eskilstuna GUIF:s målskyttar: Filip Johansson 7, Carl Gabrielsson 6, Pavle Karacic 6, Erik Persson 6, Marcus Ekman 4, Robin Granlund 3, Olle Österhall 3, Kasper Larsson 2, Melker Norrman 2.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..