IRMA-NYHETSBREV

ATG SVENSKA CUPEN PÅ SÖNDAG!

ATG SVENSKA- CUPEN. ÅTTONDEL MOT BODEN HANDBOLL

Söndag 9/10 klockan 13.00

Våra regerande Svenska Mästare gick igenom gruppspelet obesegrade och i veckan slog vi Boden i den första matchen i åttondelen med nio bollar. Nu väntar returmötet.

Tillsammans fyller vi Partille Arena och hejar fram våra damer till seger.

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

https://savehof.ebiljett.nu/

 

JESPER ÖSTLUND

En seger med 35–25 fick IK Sävehof med sig från den första åttondelsfinalen i ATG Svenska Cupen mot Boden Handboll. På söndag är det returmatch hemma i Partille och då hoppas huvudtränare Jesper Östlund på en ny vinst samtidigt som nya spelmässiga detaljer kan adderas.

Det har passerat några dagar sedan första matchen mot Boden. Hur tyckte att det såg ut för er i tisdags?

– I det stora hela var det rätt bra. Vi hade väl kunnat vara lite skarpare och noggrannare i slutet av matchen för att ta död på det helt. Nu är det väl inte helt dött än, även om vi ska kunna lösa det här nu på hemmaplan. Boden är bra för att vara ett allsvenskt lag.

Oavsett vilket motstånd som eventuellt väntar i Europaspelet kommer resan till den bortamatchen att vara en av de längsta för den här säsongen. Kan du ge oss en inblick i hur resan var?

– Jag tycker att det var roligt! Jag gillar att resa med laget, för då känns det som att man kommer varandra lite närmare och lär känna varandra lite bättre. I det stora hela var det bra, men vi var ju tvungna att stressa som bara den efter matchen. Spelarna duschade på tolv minuter och sedan var alla på plats i bussen för att senare kunna hinna med flyget. Så det var lite stressigt och vi hann inte käka, men jag tycker att det var en bra resa och jag tror att man får lite bättre lagsammanhållning när man gör sådana här resor tillsammans.

Till returmatchen i Partille Arena på söndag tar ni med er en tiomålsledning. Kan man därmed förvänta sig att några av de mindre etablerade spelarna ges lite mer speltid än vanligt?

– Vi kommer gå runt på vårt lag och vi har dessutom match mot Kristianstad på tisdag. Men vi vill vinna matchen på söndag och kommer inte acceptera en förlust. Vi ska se till att göra en bra match, vinna den och så hoppas jag att det blir mycket speltid på hela laget.

Tidigare har du pratat om hur ni ständigt lägger till lager till ert spel. Finns det något specifikt fokus till på söndag?

– Ja, vi kommer nog försöka prova några saker som vi kanske inte har gjort tidigare. 

 

IRMA WESTER-KOCANOVIC

Född: 2003

Position i laget: Niometersspelare

Moderklubb: HK Guldkroken

Debut i Sävehof: 2022

Med ett resolut spel och kompromisslösa satsningar lämnade Irma Wester-Kocanovic ett avtryck redan under fjolåret. Egenskaperna för att bli en riktig publikfavorit i Partille Arena finns definitivt – och efter att relativt nyligen ha undertecknat sitt första kontrakt med IK Sävehofs damlag kommer vi få se betydligt mer av 19-åringen på planen den här säsongen. Nu på söndag ges nästa tillfälle när laget tar sig an Boden Handboll i ATG Svenska Cupens åttondelsfinal på hemmaplan.

Hur tycker du att det har gått här i säsongsinledningen?

– Jag tycker det har känts bra! Det är ändå ett helt nytt lag med ny trupp och ny ledare, så det tar ett tag att lära känna varandra, både på och utanför planen. Jag tycker vi har startat ganska bra och byggt upp ett spel, nu är det bara att jobba vidare på det.

Du debuterade i fjol och det här är din första säsong med A-lagskontrakt. Vilken spelartyp skulle du beskriva dig själv som?

– Jag vill uppfattas som en person som alltid går in hundra för allting. Jag är verkligen en vinnarskalle och tycker om att spela handboll. Rent handbollsmässigt vill jag också att det ska synas igenom att jag gillar att bjuda på lite roligheter så som finter och fina avslut.

Efter dina insatser förra säsongen fick du beröm av dåvarande huvudtränaren, Rasmus Overby, som tyckte att du bidrog med just kämpaglöd och att det dessutom såg helt naturligt ut för dig att spela på den här nivån redan i dina första matcher. Har det alltid känts så för dig också?

– Ja, det tycker jag. Det har alltid känts naturligt för mig att vara på planen och det är kul att det syns!

Som ung spelare vill man naturligtvis utveckla allt, men finns det något specifikt som du fokuserar på just nu?

– Just nu vill jag utveckla min blick för spelet och känna mig bekväm på planen. Det är ändå en helt ny nivå för mig, så jag vill visa vad jag kan även här!

Tidigare i veckan var du och lagkamraterna uppe i Boden och vann med tio bollar. Nu på söndag väntar returmatch i ATG Svenska Cupen, vad är dina intryck av Boden som motståndare och hur ska ni ta er an dem?

– Det är ett lurigt lag som också går in hundra i varje satsning, så man måste jobba hårt i försvaret för att ta dem. Om vi fokuserar på vårt spel, ger allt och bygger vidare på vårt spel så ska det gå bra.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..