ATG-FINAL

ATG Svenska Cupen – Final i Partille Arena!

Felix Möller

Född: 4 september 2002

Position i laget: Mittsexa

Moderklubb: IK Sävehof

Debut i A-laget: 2019

Mindre än ett dygn efter EM-finaltriumfen med det svenska landslaget i Budapest stod Felix Möller redo för derbyfajten borta mot Redbergslids IK i måndags. Två poäng där följdes upp med ny seger mot Lugi HF ett par dagar senare när den första finalmatchen i ATG Svenska Cupen avgjordes i Lund. På lördag spelas returmatchen i Partille Arena och då hoppas mittsexan få fira ett andra guld inom loppet av sju dagar.

Vi närmar oss slutet på en sjudagarsperiod med finalspel för såväl det svenska landslaget som med Sävehof. Det är inte särskilt svårt att hitta motivationen för tillfället, antar jag?

– Det är ju som sagt finaler så då får man ju nästan bara koppla bort allt annat. Det är en guldmedalj som står på spel och både jag och laget är fullt taggade på att vinna.

Du hann även med att spela derbyt mot Redbergslid i måndags, inte ens 24 timmar efter att du tagit emot EM-medaljen. Kan du beskriva hur du upplevde det dygnet?

– Att det var lite sömn är väl det första man tänker på. Men sedan när man väl kom till arenan och träffade gubbarna och det var dags att ladda upp för match som gällde så var det bara fullt fokus framåt. Då tänkte man inte på att det varit lite sömn eller liknande och det var bara att ställa in sig på derby.

Två dagar senare väntade Lugi i den första av två finalmatcher i ATG Svenska Cupen. Ni fick med er ett försprång på sju bollar in i returen på lördag, vad säger du om er prestation nere i Lund?

– Det var ingen lätt match trots att det blev sju bollar, tycker jag. Man kanske kan se det som lättare om man bara kollar resultatet, men det var en match där vi slet i stora delar av matchen. Jag kan tycka att i första halvlek så var vi inte tillräckligt bra bakåt men att vi höjde oss i andra och framåt var vi bra matchen igenom. Nu är det 60 minuters hårt arbete kvar och de där sju målen vet vi kan svänga, vi hade nio upp mot Ystad i åttondelsfinalen som vi sedan tappade på bortaplan. Vi är absolut inställda på att det här inte är klart än.

Trots att du endast är 19 år gammal har du redan tagit hem en hel del tunga titlar. Hur gärna vill du addera en guldmedalj från ATG Svenska Cupen till samlingen?

– Man tröttnar aldrig på att vinna, så en guldmedalj är alltid en guldmedalj och det här är något som jag aldrig har vunnit. Man är extra sugen på att vinna det nu när det är första gången på 30 år som det är svenska cupen och i och med att Sävehof inte vunnit den tidigare så är man sugen på att vinna den för första gången åt klubben.

 

MICHAEL APELGREN

Säsongens första titel på herrsidan ska delas ut! Gruppspelet i ATG Svenska Cupen inleddes i augusti och knappt sex månader senare har IK Sävehof nått hela vägen fram till finalduellen där Lugi HF står för motståndet. Det inledande mötet mellan lagen slutade 37–30 i gulsvart favör och trots försprånget på sju bollar poängterar huvudtränare Michael Apelgren vikten av att gå in med hållningen att även match två behöver vinnas.

Första finalmötet spelades på bortaplan i onsdags. Vad tycker du om er insats i den matchen?

– Den var förnuftig. Sedan var det lite för dåligt rent försvarsmässigt även om det är ett svårt lag att möta i och med att de har sådana oerhörda kvaliteter. Casper Källs virala klipp har alla sett och jag tycker att det ringar in vad Lugi är; plötsligt gör de saker som är ostoppbara.

När ni lägger upp strategin inför lördagens avgörande retur i Partille Arena, tar ni då hänsyn till att ni befinner er sju bollar upp redan från start eller ser ni det som en helt ny match och att det står 0–0?

– Jag tror att rätt inställning är att försöka vinna matchen som att det vore en vanlig match. Att tänka resultat tror jag är fel. Vi testade det i åttondelen mot Ystad och då höll vi på att åka ut.

Att det adderas den här typen av titelavgörande matcher redan i början av februari, vad tror du att det får för effekt på svensk handboll?

– Det är väldigt positivt. Det har varit en svaghet i svensk handboll att det egentligen bara är slutspelet som gäller som titel när man spelar ett helt år, så det här är givande och utbildande för alla inblandade. Man gör det i alla andra nationer och det är väldigt positivt att vi också gör det i Sverige nu.

Matchens profil, Felix Möller, har haft en intensiv vecka och samtidigt stått för bra prestationer. Hur imponerad är du av honom?

– Klart att det är jätteimponerande! Felix älskar att spela handboll och även om det kan låta körigt när man har en sådan vecka som han har, så tror jag inte att han hade velat ha det på något annat sätt. Han vill spela och hålla på med handboll och när man brinner genuint för det som han gör så har man chansen att nå mycket längre än andra. I tillägg visar han stort klubbhjärta när han krigar hem för att få ett derby i måndags. Det är just det man behöver som lag för att kunna nå framgång – gubbar som brinner för mer än bara sig själva.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..