16-9_GustafWedberg_Ystad_ATG

ATG SVENSKA CUPEN – AVGÖRANDE KVARTSFINAL!

ATG SVENSKA CUPEN – AVGÖRANDE KVARTSFINAL!
Fredagen 17 november

19.00 IK Sävehof – Ystads IF (H)

  • En rafflande match väntar i Partille Arena. Sävehof har fyra bollar att ta igen efter förlust i första matchen.
  • Ystad med mångfaldige landslagsspelaren Kim Andersson som var en av de mest tongivande spelarna i Sävehofs mästarlag 2004 och 2005.

Tillsammans tar vi herrlaget till ett historiskt avancemang till Final4 9–10 mars i Halmstad.

EFTERFEST PÅ JOHN SCOTT´S

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

https://savehof.ebiljett.nu/

 

MICHAEL APELGREN INFÖR KVARTSFINAL 2

Två av säsongens mest säkra poäng kom i tisdags mot Pfadi Winterthur i EHF European League. Med hela 41–20 besegrades det schweiziska laget. Nu riktas blickarna mot fredagens returmöte mot Ystads IF där IK Sävehof behöver vinna med minst fem bollar för att vara ett av de deltagande lagen i ATG Svenska Cupens Final4. Huvudtränare Michael Apelgren konstaterar att det är en tuff uppgift som väntar här i den andra kvartsfinal-matchen, men att laget ska göra allt de kan för att se till att bli ett av turneringens fyra topplag.

Har du landat efter storvinsten i tisdags mot Pfadi Winterthur?

– Ja, det blev ju en sen kväll med extremt sen matchtid. Efteråt sov man ganska dåligt och alla är nog lite slitna efter den matchen. Sömn är viktigt, men alla är glada över att ta en storseger och att vi närmar oss att gå vidare till nästa runda i Europa.

Fokus behöver skiftas snabbt och snart väntar ny match. Hur mycket lägger ni ner på analys inför returmatchen mot Ystad med tanke på att ni ändå möttes så nyligen?

– Vi gör som vanligt och jobbar lika hårt inför varje match. Det blir dock mindre material att gå igenom eftersom det har gått så pass många varv mot de här lagen som vi har mött mycket. Sedan är det lite klurigare mot ett lag som Ystad som alltid tänker till, men det ska bli kul att mötas igen!

Vad säger du om utgångsläget där det är fyra bollars underläge?

– Det är klart att det är riktigt tufft, men vi ska göra allt vi kan. Laget som Ystad förfogar över, nu med en till Stenmalm (Elliot), är väldigt bra. De är guldkandidater och att behöva vinna med fyra mål mot dem, särskilt med det tajta spelschemat som vi är inne i, är en otroligt tuff uppgift. Vi ska se till att göra ett ordentligt försök.

Kan man ta sig an den här matchen på ett särskilt sätt sett till att ni inleder i underläge?

– Nej, det går aldrig att tänka på resultatet på förhand. Man försöker spela så bra som möjligt och sedan får man tänka mer på resultatet under de sista tio minuterna. I till exempel fotboll kan man spela defensivt om man vill ha ett visst resultat med sig, men i handboll måste man spela på. Det är under de sista tio minuterna som man får börja fundera och mixtra om det behövs.

Vad kommer ni behöva göra för att lyckas avancera till Final4 förutom att vinna med minst fem bollar på fredag?

– Vi måste göra lite färre misstag rent försvarsmässigt. Vi gjorde lite slarviga fel mot dem på bortaplan när vi bommade många straffar och en shootout. Sedan släppte vi in tre eller fyra mål i öppet mål också. Det hade vi inte riktigt råd med. Det är så pass jämnt och ett så pass bra lag som vi möter att man behöver ha med sig marginalerna för att vinna.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..