200407_mathilda_lundstrom_640

ÅRETS SPELARE TILL SÄVEHOF

Två år i rad har Mathilda Lundström blivit bästa högerkant i SHE och debuterade i Landslaget mot Serbien 2018. Mathilda har deltagit i två mästerskap (EM 2018, VM 2019) och spelat 34 A-landskamper. Nu lämnar hon Stockholm och Skuru IK och flyttar till Partille, IK Sävehof och Partille Arena precis som Emma Ekenman Fernis gjorde 2015.

Senaste säsongen nätade Mathilda 64 gånger och blev utnämnd till månadens bästa spelare i oktober, december och januari. Mathildas kontrakt sträcker sig över 1+1 år.

”Jag har i fyra säsonger spelat i Skuru och är otroligt glad över den tiden jag varit där. Jag har haft en bra utveckling både spelmässigt och fysiskt tack vare de tränare, ledare och otroligt fina lagkamrater jag haft runtomkring mig. Men nu känner jag att det är dags för ett miljöombyte och nya utmaningar. Sävehof är en proffsig klubb med höga ambitioner där jag kan fortsätta utvecklas, så ser verkligen fram emot kommande säsong, säger Mathilda Lundström”

 ”Vi är såklart väldigt glada och stolta över att ha knutit Mathilda till oss. Hon är en väldigt modern kantspelare, duktig i försvar och gillar att kontra. Mathildas tränings-vilja och höga ambitioner gör att hon kommer passa perfekt in i vårat lagbygge inför nästa säsong, säger Emil Berggren”

 Årets bästa spelare, två år i rad?
– Jätteroligt att andra ser min utveckling och det visar att jag har fokuserat på rätt saker.

Tankarna om att flytta till Sävehof och Partille?
– Tycker Sävehof står för mycket bra saker, en professionell klubb där jag kan utveckla min handboll. Bra att allt ligger nära och Göteborg är ju en jättetrevlig stad så jag kommer garanterat att trivas. Det var inga erbjudanden från utlandet som kunde matcha det som Sävehof presenterade, så valet var ganska enkelt.

Du och Emma har många likheter, ålder, position och spelstil?
– Ja det är nog rätt analyserat även om vi har lite olika spetskompetenser. Men jag har spelat med Emma både i Spårvägen och i landslaget så att vi gillar att vara delaktiga i spelet och ta mycket ansvar både i anfall och i försvar, där är vi väldigt lika.

 Vad ser du mest fram emot med flytten?
– Spännande förening som andas handboll, miljöombyte och att flytta till Göteborg, det kommer bli spännande och intressant.

Namn: Mathilda Lundström
Född: 1996
Bostadsort: Stockholm
Födelsestad: Stockholm
Position: H6
Längd: 161 cm
Vikt: 64 kg
Hand: Vänster
Elitsäsonger: 6
Till Sävehof: 2020
Debut: 2020
Moderklubb: Skogås HK
Klubbar: IK Sävehof 2020-, Skuru IK 2016-2020, Spårvägen HF 2014-2016, Huddinge HK.
Landskamper: 34A, 0U
Internationella meriter: EM 2018, VM 2019
Nationella meriter: All-Star 2019, 2020

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..