1920-1080-ELINHEIKKA-BKHEID

ÅRETS FÖRSTA MATCH I PARTILLE ARENA!

ÅRETS FÖRSTA MATCH I PARTILLE ARENA!

Tisdag 3/1

19:00 IK SÄVEHOF – BK HEID

  • BK Heid bildades 1946 i Göteborg. Damerna debuterade i högsta ligan säsongen 2006/2007, och har som bäst nått semifinal.
  • Sävehof har 12 raka segrar i serien medan Heid har 12 förluster.
  • Sävehof har under säsongen släppt fram många unga egna spelare,
  • Frida Rosell har gjort 199 mål för Sävehof i ligan. Ett mål till 200.

Kom och stötta våra tjejer till en ny seger!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

https://savehof.ebiljett.nu/

Huvudtränare Jesper Östlund inför matchen: 

Som huvudtränare för IK Sävehof var Jesper Östlund obesegrad i seriespelet under 2022. Nu kastas ett nytt år igång när det på tisdag väntar derby mot BK Heid i Partille Arena.

Jämfört med annandagsmatchen mot Lugi ville du se att ni presterade bättre över en längre tidsperiod när ni mötte samma motstånd i onsdags. Tycker du att du fick se det?

– Ja, framför allt tycker jag att vi var mer påslagna och inte slog av på tempot så tidigt som i första matchen. Nu var det ju verkligen proppen ur från start och vi ledde med 14–4, efter det kan jag ha lite förståelse för att det slås av på tempot lite. Med tanke på att vi också hade mycket folk borta, med flera skadade spelare sittande på bänken och på läktaren, så var det en klart bättre match sett till vår prestation.

Det var seger tolv av tolv möjliga i seriespelet. Vad ser du som din största utmaning i rollen som huvudtränare för det här laget?

– Vi har ju flera etablerade spelare samtidigt som vi har många unga som behöver mycket erfarenhet. Där tycker jag att vi har hittat en bra mix. Nu på slutet har vi gett mycket förtroende till de unga tjejerna som vi på sikt tror mycket på. När det sedan bränner till lite mer så är det de mer etablerade som får ta ett större ansvar. Konkurrensen på träningarna höjs upp och med så många spelare igång har vi fått bättre kvalitet på träningarna nu på slutet.

– Såklart ser det väldigt bra ut för oss i serien just nu, men slutmålet är att vinna SM-guld. Då gäller det att inte slå av på takten, utan det gäller att fortsätta utvecklas. Vårt mål sträcker sig längre fram än bara nästa match, även om vi försöker ta en match i taget.

Strax innan jul mötte ni Heid, då valde du att ge chansen till flera av de yngsta spelarna i truppen. Planerar du att göra ett liknande drag även på tisdag när ni möts på nytt i Partille Arena?

– Vi kommer ta ut bästa tillgängliga truppen, precis som vi gjorde i förra matchen. Sedan beror det på hur matchbilden ser ut angående vilka som får mer förtroende än andra. Inför senaste matchen mot Heid hade vi spelat match bara två dagar innan, vilket gjorde att vi hade en del trötta ben. Exakt hur vi ska spela på tisdag har vi inte planerat än, men flera unga spelare kommer få chansen.

Till sist, har du någon nyårshälsning till alla Sävehofare?

– Jag är väldigt glad över att ha blivit en del av den här familjen och vi i laget önskar att så många som möjligt tar sig till matcherna framöver. Det är riktigt häftigt när det är mycket folk som stöttar oss på plats i arenan!

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..