MatchrapportAranäshemmadamHemsida_nyhet

ARANÄS BESEGRADES MED SJU MÅL

Ännu en debutant och seger med tydlig marginal. Det fanns flera anledningar för alla gulsvarta att glädjas när det blev vinst med 31–24 i onsdagens match mot HK Aranäs.
– Med tanke på att vi saknade åtta spelare inför matchen och fick ytterligare en mittsexa bort efter 27 minuter så tycker jag det här var bra gjort, sade huvudtränare Jesper Östlund till Handbollsligan Live efter slutsignalen.

Hemma mot Aranäs behövde Laura Jensen inte ens en kvart på sig för att göra fem mål. Det rullar för tillfället på fint för danskan som denna onsdagskväll visade att formtoppen fortsätter. Hennes femte mål för kvällen betydde 7–5 till Sävehof och direkt efteråt valde gästerna att begära matchens första timeout. Jesper Östlunds lag fick bra utdelning även efter det minutlånga avbrottet när det gulsvarta övertaget växte till 10–5.

Aranäs skulle dock hänga med på ett bra sätt under majoriteten av matchen och i paus visade jumbotronen i Partille Arena att ställningen var 14–12. Sista målskytt innan paus var Thea Kylberg vars skott precis hann över mållinjen innan signalen för halvtid. Med ett distinkt avslut var det sedan en annan Thea, nämligen Stankiewicz, som inledde målskyttet efter paus.

Med ungefär en kvart kvar att spela började ett större målmässigt avstånd mellan lagen att etableras. Jensen hittade då in i ett nytt målstim och när hon under den här perioden bland annat fick sällskap i målprotokollet av Stankiewicz, Ida Sembe och Nina Koppang var det mycket som talade för att det skulle leda hela vägen till två poäng.

Matchen slutade till sist 31–24 där inte minst de unga kantspelarna Emma Andersson och Madeleine Rehnberg hittade nätet under slutfasen.

För sändande bolag, Handbollsligan Live, summerade huvudtränare Östlund insatsen:
– Vi hade ett helt nytt trea-par som i stort sett inte stått en minut tillsammans på träningarna. De gjorde det med betyg ”klart godkänt”. Sedan är det klart att det här inte var någon bra handbollsmatch, men det viktiga var att vi tog de två poängen.
– Den jag framförallt tyckte var väldigt bra defensivt i kväll var Thea Kylberg. Jag har aldrig sett henne spela trea tidigare, så att hon gick in och gjorde en sådan här match var väldigt imponerande.

Ett annat stort glädjeämne från kvällen var att se Amanda Källström debutera i Handbollsligan efter att ha tagit sig tillbaka från två korsbandsskador. Tidigt i matchen fick hon kliva in på planen och spela sina allra första minuter på den här nivån.

Till helgen väntar en resa till Frankrike där nästa utmaning i Champions League väntar. Avkast borta mot Brest sker klockan 18:00 på söndag.

IK Sävehofs målskyttar: Laura Jensen 11, Thea Stankiewicz 5, Nina Koppang 5, Ida Sembe 3, Elin Ernelind 2, Johanna Bundsen 1, Stina Wiksfors 1, Madeleine Rehnberg 1, Emma Andersson 1 och Thea Kylberg 1.

HK Aranäs målskyttar: Elin Åkesson 6, Alva Persson 5, Lovis Jansson 4, Anna Heed 3, Nicolina Fredriksson 1, Louise Rundcrantz 1, Ellen Davis 1, Nova Hallén 1, Bella Persson 1 och Tilda Kjörling 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

VÄLKOMMEN MAGNUS! Magnus Persson är en rutinerad högernia och ansluter..

Danskt motstånd väntade för IK Sävehof i den första hemmamatchen..

GRUPPFINAL I EUROPEAN LEAGUE TISDAG 20 februari 18.45 IK Sävehof..