michael_apelgren_1920

APELGREN INFÖR CUPSEMIFINALEN

På torsdagen reser IK Sävehof söderut för möte med IFK Kristianstad när en finalplats i ATG Svenska Cupen står på spel. Inför matchen delar huvudtränare Michael Apelgren här med sig av sina tankar.

Det är första matchen efter ett långt uppehåll, innebär det att man som tränare har haft mer tid att fundera ut nya spelvarianter att försöka implementera eller handlar det mer om att förstärka grunderna som är satta sedan tidigare?
– Det har väl mer handlat om att få vila mentalt och liksom fortsätta där vi slutade vid förra matchen. Sådant där är alltid en pågående process och det står aldrig helt stilla. Vi jagar utveckling hela tiden och småsaker i spelet är något man alltid jobbar med.

Mycket står på spel direkt nu med en avgörande match mot Kristianstad där vinnaren avancerar till final i ATG Svenska Cupen. Hur går dina tankar inför mötet?
– Vi känner att vi har allt att vinna. Det är en match som vi mer eller mindre hade gett upp eftersom vi åkte ner med juniorlaget. Nu har vi en del spelare borta på landslagsuppdrag, så det är såklart speciellt att spela när vi inte kan ha fullt lag. Nu är omständigheterna så som de är och vi har allt att vinna.

Det var helt jämnt när ni ställdes mot varandra i premiären av Handbollsligan i september och sett till seriespelet är det ettan mot tvåan som möts. Vad tror du kommer fälla avgörandet den här gången?
– Det kommer nog vara målvaktsspelet och lite hur vi hanterar att vi är lite tunnare än vanligt.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..