Äntligen vinst för Herrarna

Sävehofs herrar tog en väldigt skön och viktig seger när Hammarby besegrades med 30-25 (15-9) i Eriksdalshallen.

Sävehofs herrar reste till Stockholm med förhoppningar om att lyckas ta två poäng.Något som laget inte gjort i de fyra senaste matcherna. Motståndarna Hammarby har haft en ganska tung höst och var även de i stort poängbehov för att inte halka ner under nedflyttningsstrecket. Så det var en väldigt viktig match för båda lagen som väntade i Eriksdalshallen.

Hammarby startar matchen bäst och tar snabbt ett litet grepp om spelet. När fem minuter är spelade är det hemmalaget som leder med 3-1. Men Sävehof är snart tillbaka spelmässigt och på bara några minuter har man förvandlat underläget till ledning. Killarna växlar upp takten ännu mera och drar ifrån till en ledning med fyra bollar, 10-6 när drygt tjugo minuter är spelade. Hammarby får igång sin offensiv lite mer mot halvlekens slut men det hindrar inte Sävehof från att vinna den med 15-9. Nu ser det bra ut inför den andra halvleken.

Sävehof startar den andra halvleken piggt och bevakar sin ledning på ett bra sätt. Killarna har bra kontroll på tillställningen och ledningen är aldrig riktigt hotad även fast Hammarby kämpar och försöker. Men idag var det Sävehof som var det bättre laget och vinner till slut kampen med 30-25.

En viktig och välbehövlig seger för killarna som nu tog sin första vinst på fyra matcher och får fira jul som tabellfyra. Nästa match spelas på måndag när laget åter igen ställs emot Hammarby. Den här gången i Partillebohallen med avkast klockan 15.30.

Mikael Franzén är nöjd med att laget lyckades ta sin första seger på fyra matcher, men tycker att det fattades en del spelmässigt.

– Vi gör ingen vidare match. Det stämde inte alls och vi verkade trötta. Men vi vinner ändå ganska komfortabelt och det känns väldigt bra att få en vinst.

Mikael berömmer Peter Johannesson som svarade för flera viktiga och avgörande räddningar i målet.

– Det blir bra att få lite julvila. Det behövs då vi varit ganska slitna under en period. Men sen gäller det att komma tillbaka och köra på i de två avslutande matcherna innan uppehållet, säger han.

Hammarby IF-IK Sävehof 25-30 (9-15)
Hammarby: Josef Pujol 7 (3), Martin Dolk 5, Elvar Fridriksson 3, Anders Wiik Rydberg 2, Rasmus Båverud 2, Thröstur Thrainsson 2,  Jonathan Wenell 2, Gunnar Pettersson 1, Lars Arvidsson 1.
Sävehof: Fredrik Larsson 8, Erik Fritzon 6, Tobias Johansson 4, Erik Forsell Schefvert 4, Robert Johansson 3, Tobias Albrechtson 2, Michael Apelgren 1, Niclas Barud 1, Emil Berggren 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..