Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - AranŠs

ANDRA RAKA SEGERN

Sävehof lyckades vända och vinna med 29 – 27 hemma mot Eskilstuna GUIF. Det innebär att Sävehof på allvar är tillbaka på vinnarspåret och befäste sin sjundeplats i tabellen.
– Dålig första halvlek från vår sida, men vi höjer oss rätt så rejält i andra och gör det som vi kommit överens om i paus, säger matchens profil, tillika Sävehofs bäste målskytt i matchen, Sebastian Karlsson om segern.

Efter den övertygande derbysegern mot RIK tidigare i veckan var det på fredagskvällen dags för Sävehofs herrar att kämpa om två nya poäng hemma i Partille, denna gång mot Eskilstuna GUIF. På förhand var det jämnt i tabellen mellan lagen, då bägge stod på lika många poäng, men där Sävehof hade en match mindre spelad.

Matchinledningen var som en avspegling av tabelläget, det vill säga mycket jämnt. Det var en målsnål start på matchen trots flera straffkast åt båda lagen, men efter ett tag kom målskyttet igång på allvar och när den första halvleken summerades var det GUIF som satt i förarsätet med ledning 14-12. En av halvlekens delikatesser signerades annars av Joakim Larsson, där han felvänd placerade bollen i krysset och rev ner högljudda applåder från läktarna. 

Ett tidigt mål av just Larsson var även det som satte an tonen i den andra halvleken. Sävehof tog över spelet mer och mer, vilket även syntes på resultattavlan. När det återstod en kvart av matchen hade hemmalaget vänt tillbaka matchen och var i ledning med 22-21. Förutom ett stabilare skytte, tog Per Sandström på sig en ledartröja i målet och visade samma fina takter som i derbyt mot RIK. Till slut blev det vinst med 29-27 där Sävehofs bäste målskytt i matchen, Sebastian Karlsson, fick sätta den matchavgörande bollen.
– Prestationsmässigt kanske det till och med är starkare av oss att komma tillbaka i andra halvlek idag än det vi presterade mot RIK i förra matchen, då vi alltid har svårt för GUIF, summerade Karlsson en framgångsrik vecka för Sävehofs herrar.

 

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..