ANDRA RAKA SEGERN MOT HÖÖR

Efter två raka segrar har IK Sävehof vänt semifinalserien mot H65 Höör till ledning 2-1 i matcher. Detta efter att laget vunnit med 24-20 på söndagskvällen.
– Det kändes som att vi inte kunde förlora i dag, beskrev huvudtränare Rasmus Overby efter matchen.

Trots ett antal fina lägen tog det över fem minuter för Sävehof att spräcka målnollan denna söndagskväll. Då var det Elin Hallagård som hittade ut till en helt fri Emma Fernis som med gott om tid på sig inte gjorde några misstag från sin kantposition. Höör hade svårare att komma till avslut och under de åtta första minuterna var det endast Sofia Hvenfelt som prövade lyckan, men då blev det förvisso mål.

Sedan hittade hemmalaget en oroväckande rytm och vid markeringen för tolv minuters spel hade de helt plötsligt tagit ledningen med ställningen 5-4. Att det skulle vara tal om något skifte i momentum stämde dock inte. Halvleken slutade i en 10-9-ledning för Sävehof efter att laget stått stabilt bakåt med flera blockerade skott och där Wilma Kroon Andersson stoppade 40% av avsluten hon fick emot sig. Dessutom stängde hon igen när Mikaela Mässing fick chansen från sju meter.

Defensivt höll laget i gulsvart uppe koncentrationen även under hela den andra halvleken. Därför var det inte förvånande att ledningen på en boll så småningom utökades till en betydligt tryggare marginal. Med knappt en kvart kvar av matchen klev Sävehof upp i en tremålsledning efter att Johanna Ahlm hittat nätet.

Precis som i senaste mötet fick Amelia Lundbäck en stor roll i spelet och imponerade ännu en gång. Det var hon som tog flest avslut och noterades för sex fullträffar denna söndag. En lite mer ovan målskytt är förstås Kroon Andersson men det var sannerligen inga tveksamheter när hon vid två tillfällen skickade iväg bollen över hela banan och in i mål. Blixtsnabbt hann hon uppfatta att Jannike Wiberg inte var på plats i tid och det var såklart välförtjänt att Sävehof-målvakten fick kröna en strålande insats med att själv hamna i målprotokollet.

Den genomgående trygga prestationen ledde till slut till seger med 24-20 och nu finns chans att avgöra hemma i Partille Arena när det är dags för semifinal nummer fyra på torsdag (2:e maj).
– Fantastiskt! Jag måste säga att det här laget visar en stor moral och vilka fantastiska krigare de är. Höör hade ingen chans i dag, sade en mycket nöjd Rasmus Overby när segern var säkrad.
Han hade svårt att plocka ut enskilda spelare som stack ut i denna kollektiva framgång, men passade bland annat på att höja Wilma Kroon Andersson, Linnea Pettersson och Thess Krönell för deras enorma vinnarmentalitet.

Att det finns ytterligare förbättringspotential konstaterar tränaren ändå och påtalar att den här semifinalserien fortfarande inte är avgjord. 
– Jag tycker att försvarsinsatsen är huvudorsaken till att vi vinner. Framåt har vi mycket att jobba på och det ska vi försöka förbättra på träningarna fram till på torsdag. Det är bäst av fem som gäller.
Overby förväntar sig även att Höör kommer att komma med full kraft när lagen ställs mot varandra om bara några dagar.
– De kommer med enormt stort tryck och med en helt annan insats och energi.