Andra raka segern i slutspelsserien

Den andra matchen i årets kvartsfinalserie inleddes lite avvaktande och trevande från bägge lagen, efter 7:23 var ställningen 2-2, så var det hela vägen fram till 12:38 då Fredrik Lindahl dundrar in 2-3 för bortalaget Malmö, Victor Fridén smäller direkt in 3-3 och efter detta fortsätter halvleken att vara mycket jämn.

Den här första halvan präglades av två täta försvar, där bägge lagen visade musklerna och tvåminutersutvisningarna duggade tätt. Thomas Forsberg i Sävehof målet gjorde många fina räddningar, samtidigt som Michael Apelgren svarade för snygga genombrott och fyra mål. I bortalaget var så här långt, Jerome Cazal i målet hos Malmö också bra, för målskyttet och största hotet utifrån svarade Calle Sjödin.

Jämn inledning även på andra halvlek och efter 41:26 var ställningen 15-14 sen small det till och Sävehofs tyngd blev avgörande, hemmalaget tryckte gasen i botten med bra målvaktsspel av Foppa, äckligt tätt i försvaret, samt en och annan kontring. 46:18 – 18-14, 48:15 – 19-14, 49:20 – 20-14, sen gick det av bara farten. Slutresultatet 27-17 var klart rättvist efter hemmalagets andrahalvlek.

IK Sävehof: Robert Johansson 4, Michael Apelgren 6, Jesper Nielsen 2, Victor Fridén 2, Jonathan Stenbäcken 5, Erik Forsell Schefvert 2, Johan Jakobsson 5, Niclas Barud 1.
HK Malmö: Christoffer Geissler 2, Calle Sjödin 5, Thomas Varsamis 2, Mirsad Pecikoza 1, Fredrik Lindahl 1, Christopher Björklund 3, Rasmus Skram 3.