ANDERS OM DAGENS DERBY

Sävehof vs Önnered idag 15:30
Biljett >>>

Sävehof är inne i en bra period och har nu fyra segrar i följd i Handbollsligan.
– Det som inte studsat vår väg tidigare har studsat med oss nu. Det känns förstås väldigt skönt, men vi är också ödmjuka i den här stunden. Vi vet att det är så lite som skiljer att vi inte har råd att slappna av och tro att det fortsätter rulla på av sig självt. Vi måste fortsätta arbeta precis likadant även framöver, säger managern Anders Eliasson.

Önnered (29-28), Lugi (29-25), Karlskrona (26-24) och IFK Ystad (24-23) är de fyra senaste matcherna och att det hela tiden är tuffa fighter är ingen tillfällighet, enligt Anders Eliasson.
– Alla lag känner att det finns poängchans i varenda match, och det i kombination med att det kan svänga fort i handboll gör att det inte finns et lag som ger upp förrän matchen är över. Då blir det jämnt varenda gång, säger han.

Sävehof vann första mötet med Önnered i förra veckan efter en svängig andra halvlek, där Sävehof ett tag ledde med tre mål men sedan låg under med två innan det vände en gång till efter en timeout.
– Vi känner varandra väl sedan tidigare, men nu när matcherna kommer tätt är det naturligtvis så att vi har ännu bättre koll på varandra. Men det kommer säkert försök till taktiska drag från båda håll, säger Anders Eliasson inför matchen.