180911_anders_eliasson_640

ANDERS INFÖR MALMÖ

Sävehof vs Malmö
Torsdag 28 mars 19:45

Efter den fina starten av SM-slutspelet är det förstås bara positiva signaler från truppen. Managern Anders Eliasson förmedlar tankarna:

– Vi kom upp i en bra nivå, och det krävs när man möter ett bra lag som Malmö. Men vi känner att vi har mer att ge. Samtidigt står vi stadigt med fötterna på jorden och är medvetna om att det kommer bli ännu tuffare den här gången, säger han.

Det var försvarsspelet som lade grunden till segern i den första kvartsfinalen. Eliasson tror att Sävehof överraskade Malmö med en 5-1-uppställning.

Utifrån betraktat finns såklart tanken på att Sävehof kommer ge sig på något liknande igen.

– Malmö får bevisa att de har något motdrag innan vi drar fram nästa kort, säger Anders Eliasson med ett visst mått av klurighet i rösten.

Samtidigt klargör Sävehofmanagern att det taktiska spelet som kommer fram i ett slutspel är roligt.

– Jag är säker på att Malmö vill visa vem som bestämmer, men vi vill förstås också vinna. Vi är två lag som kan varandra väl och det kommer säkert bli tufft även i fortsättningen. Men vi har en go´ känsla i laget, hälsar Anders Eliasson.

21 mål under ordinarie matchtid i förra kvartsfinalen ger förstås hopp om att det finns med att ge i anfallsspelet. Offensivt var ju Sävehof tredje bästa lag i Handbollsligan efter Skövde och Kristianstad med 917 mål (41 mer än Malmö) eller 28,6 i snitt per match.

Noterbart inför kvartsfinal 2 är också att Gustav Davidsson, som var febersjuk senast, är tillbaka i laget.

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..