180911_anders_eliasson_640

ANDERS INFÖR LUGI

Sävehof vs Lugi 19:00

Köp biljett >>>

Vi påpekar det praktiskt taget inför varje match, men titta på tabellen… nu är den jämnare än någonsin. Fyra lag på 20 poäng, sex lag inom en poängs marginal och tre poäng som skiljer till andraplatsen bakom Kristianstad som gjort ett litet ryck i toppen.
– Nu gäller det att visa att vi vill vara med däruppe, säger managern Anders Eliasson.

I nästa andetag fortsätter han:
– Men det vill Lugi också vara….

Det är en intensiv period just nu – de flesta som inte har handbollen som vardagssyssla förbereder sig för jul, men insprängt bland klappar och skinka väntar fyra matcher för Sävehof fram till den 28 december.
– Det är en tuff period, men det är lika för alla lagen. Vi känner ändå att vi mår ganska bra i den här situationen, vi har en bred trupp och gillar läget, säger Anders Eliasson.

Bara genom att titta på Sävehofs fem senaste matchresultat ser man hur tufft det är i ligan: 29-30 mot RIK, 31-30 mot Guif, 27-29 mot Hammarby, 24-23 mot IFK Ystad och nu senast 26-24 mot Karlskrona.
– Vi tittar bara på oss själva och vet att vi har mycket att jobba med. Men vi är ödmjuka inför varje match och vet att det blir en riktig kamp. Förberedelserna är viktiga, och där ska vi inte missa för då hamnar vi i ett dåligt utgångsläge. Senast mot Karlskrona behöll vi tålamodet och fick utdelning på det. Det är bra att kunna bibehålla lugn och trygghet i laget, och att inte någon spelare håller på att ta egna lägen. När vi uppträder som lag är vi som starkast, säger Anders Eliasson.

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..