180911_anders_eliasson_640

ANDERS HAR ORDET

Det är jämnt i Handbollsligan. Den saken är inte enbart synlig i tabellen där Sävehof bara har fyra poäng upp till andraplatsen, men också lever under hotet att ramla under slutspelsstrecket i dag. De sportsliga insatserna understryker hur tufft det är
– senast förlorade ju Sävehof mot tolfteplacerade Hammarby och det är bara några veckor sedan det blev seger motserieledande Kristianstad.

Men det är inte insatserna som åker bergochdalbana, utan svensk topphandboll är helt enkelt så oviss.

– Vi har sagt det tidigare men det är en sanning värd att återkomma till
– minsta svacka i matcherna kan straffa sig hårt. Vi jobbar hela tiden för att leverera så bra vi kan. Samtidigt vet vi att det inte finns något lag som spelar på sin absoluta topp i 60 minuter, därför vill det till att ha så korta svackor som möjligt, säger Sävehofs manager Anders Eliasson.

IFK Ystad (med en match mindre spelad) ligger bara två poäng bakom Sävehof i tabellen, och den saken sätter förstås extra krydda åt den här matchen.

– Som åskådare måste man tycka att Handbollsligan är underbar, och vi tycker förstås också om att spela matcher när det är så här tight. Nu är det blåställen på, vi ska försvara vår position och göra det jobbigt för IFK Ystad, säger Anders Eliasson.

Fler nyheter

A-LAGSSPELARNA ÄR FADDRAR FÖR VÅRA UNGDOMSLAG! Johanna Forsberg gästade sitt..

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte..

I den fjärde gruppspelsomgången av Champions League ställdes IK Sävehof..

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..