11_amelia_lundback_1920

AMELIA KLAR FÖR TVÅ ÅR

Amelia är i princip uppväxt i Partillebohallen och Sävehof då hennes pappa Rustan Lundbäck tränade Sävehof under flera säsonger. För att se något annat lämnade Amelia Sävehof för att först spela i Elitserien med BK Heid och sedan i Allsvenskan med Kungälvs HK. Inför förra säsongen återvände hon till moderklubben och krönte sin första säsong med ett SM-guld.

Efter en godkänd säsong med 33 mål är målsättningen inför nästa säsong betydligt högre. Amelia vill etablera sig som en toppspelare i Sävehof och ser fram emot att få ta mer ansvar i laget.

– Sävehof säger att de tror mycket på mig. Det är hög standard på saker och ting runt laget som exempelvis träningsmöjligheterna. Fysiken utvecklar man väldigt bra i Sävehof. Sedan lockar ju Champions League förstås väldigt mycket, säger Amelia Lundbäck.

 – Amelia är en spännande och smart spelare som brinner för handboll, hon tog kliv förra året  och jag hoppas och tror att hon kommer att fortsätta i den riktningen. Ska bli roligt att följa henne, säger Hanna Fogelström.

 – Roligt att Amelia vill satsa på Sävehof, vi tror på henne och ett nytt tvåårs avtal känns mycket bra. Truppen är med detta klart så nu ser vi fram emot den nya säsongen, säger Anders Eliasson.

 – Amelia är en ung spelare som är fostrad i Sävehof. Hon blomstrar mer och mer för varje år och har många bra individuella kompetenser. Vi förväntar oss mycket av Amelia i framtiden och tror på att hon är helt rätt spelare att pressa våra andra spelfördelare, säger nya tränaren Rasmus Overby.

Namn: Amelia Lundbäck
Nummer: 11
Född: 1998
Position: 9M
Längd: 176 cm
Vikt: 75 kg
Säsonger: 1
Till Sävehof: 2017
Moderklubb: IK Sävehof
Klubbar: IK Sävehof, Kungälvs HK, BK Heid
Meriter: SM-guld

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..