"Allting ställs på sin spets"

IK Sävehof laddar för att spela sin nionde SM-final i följd. Damerna har dessutom noterat fem guld på raken, och siktar förstås på att återigen vinna den ädlaste medaljen. I går bekräftades Skuru IK som motståndare. Nacka-klubben slog ut Lugi, som man förlorat mot i just semifinal de två senaste säsongerna, med 3-2 efter en rafflande- och intensiv matchserie.

– Skuru och Lugi har båda sina styrkor och svagheter. Det är två jämna lag, något som även går att se på resultaten mellan dem. Naturligtvis är det kul för Skuru att gå hela vägen till final, och för oss som nu får en annan utmaning än tidigare, säger Henrik Signell.

Skuru, vars meritlista innehåller dubbla SM-guld 2004 och 2005, slutade på tredjeplats i grundserien och drabbade samman med Sävehof två gånger. Damerna gick segrande ur striderna – 31-22 i Partillebohallen samt 32-22 i förorten, placerad sydost sett ur ett centralt Stockholms-perspektiv.

– Det var lite samma scenario. Vi var bättre på slutet och drog ifrån, våra perioder i andra halvlek var signifikativa för matcherna. Skuru är tunga, fysiskt stora och mer lika oss i spelet än Lugi. Att de lyckas vinna de två sista matcherna, och vända ett 1-2-underläge, visar på en stor moral.

Mycket handlar om att lyckas lösa upp Skuru-försvaret, stundtals omutligt under gårdagen, för att kommande lördag ska bli en rolig sådan i Malmö Arena.

– Vi ska givetvis titta på hur vi ska agera mot deras defensiv. De spelar en mer klassisk handboll än vad Lugi gör, åt båda håll. Det gäller att få alla delar att klaffa i en final om saker ska gå vägen. Roligt att spela inför mycket folk.

Läget i truppen är bra och samtliga spelare och ledare är taggade för uppgiften som väntar.

– Det finns inga skador att rapportera, vilket är skönt. Bredden är viktig och kan nog mycket väl fälla avgörandet. Allting ställs ju på sin spets nu och det finns absolut inget utrymme att vila någon, avslutar ”Sigge”.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..