210407_hoor_semi_1_640

ALLT OM KVÄLLENS SEMIFINAL

MATCHENS PROFIL – Linnea Pettersson
Född: 28 juli 1995
Position i laget: Mittnio
Moderklubb: Kiruna HK
Debut: 2014

Hon har fyra SM-guld på det personliga kontot, och leder som lagkapten Sävehof i jakten på klubbens femtonde mästerskapstecken. Linnea Pettersson känner sig laddad inför semifinalserien. Det är Höör som står emellan Sävehof och en SM-final.

Tre raka vinster i kvartsfinalen och tio dagar sedan ni spelade match senast. Hur har ni konserverat formen?

– Jag tycker att vi har förstärkt formen. Till att börja med tränade vi lite tuffare efter matcherna mot Önnered och under den här veckan har det blivit lite mer taktiskt upplägg. Vi har behållit ett bra tempo på träningar och påmint varandra om vad som är på gång. Det känns inte som några konstigheter.

Är det de förväntade lagen som är kvar till semifinalerna, eller är det något som överraskat dig?

– Ser man hur det sett ut under grundserien är det rimligt att dessa fyra lag är i semifinal, det tycker jag verkligen. Det har inte varit några större överraskningar i kvartsfinalerna även om ingen kanske färväntade sig att Heid skulle knipa en match mot Skuru.

Hur tycker du att Höör som motstånd passar er?

– Vi har haft många tuffa bataljer mot Höör under min tid i Sävehof, speciellt i slutspel. Det är inte konstigt, för i dessa matcher kommer krigarmentaliteten fram och varje match betyder mycket för båda lagen. Sedan om Höör passar oss eller inte… det ett av de bästa lagen i serien, och i slutspel är det helt andra matcher än under grundserien. Vi faller inte in i någon falsk trygghet, och nu är det en ny match och vi vet vad som krävs i ett slutspel, men det är en go´ känsla att vi vann mot dem i slutet av serien.

Hur ser din dag ut inför en slutspelsmatch?

– Det händer inget speciellt i uppladdningen för att det är slutspel. Jag äter frukost, tar en promenad, tittar på lite klipp för att påminna mig själv om situationer jag ska fokus på under match och tar det allmänt lugnt. Jag äter gärna långt före match och spelar hellre hungrig än mätt.

Slutligen… vågar du dig på att tippa resultatet i semifinal 1?

– Det är ju slutspel… så svårt… men jag tror att det blir jämnt och tufft, egentligen helt matchen. Men vi kan få överläge med någon boll sista tio minuterna.

Tack, då återstår bara att önska lycka till i semifinalserien!

– Tack!

TRÄNARSNACK MED RASMUS OVERBY

Semifinalserien mot Höör drar igång med två matcher tätt inpå varandra – onsdag och lördag. Men det är inte enbart speldatum som kommer tätt. Själva matcherna förväntas också bli riktigt täta.

– Jag tror att det här blir en rolig semifinal, för Höör är ett bra lag och det kommer bli en fight där varje match betyder mycket, säger tränaren Rasmus Overby.

Lagen vann var sin match under seriespelet, där Sävehof genom segern i näst sista omgången (28-18) lade grunden till att laget placerade sig före Höör i sluttabellen.

– För oss spelar resultaten i grundserien ingen roll. Vi har inte lagt fokus på det, för det blir helt andra matcher nu, fortsätter Rasmus Overby.

Sedan kvartsfinalen mot Önnered avgjordes har Sävehof ”laddat batterierna och gått in i slutspelsbubblan”, som Rasmus uttrycker det.

– Vi behöver vara noggranna i varje situation under matchen, och framför allt när vi har bollen. Då får vi inte slarva eftersom Höör är riktigt bra på kontringar och i omställningsspelet, säger Sävehoftränaren.

Semifinalen spelas i bäst av fem matcher, där Sävehof har hemmaplan i match 1, 3 och en eventuell match 5. Speldatum är 7 april, 10 april, 25 april samt 29 april och 4 maj för eventuella matcher 4 och 5.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..