211107_kungalv_1920

ALLT INFÖR ÄLVSFIGHTEN

Matchens profil Elin Heikka
Född: 2002
Position i laget: 9M
Moderklubb: Härryda HK
Debut i Sävehof: 2020

I segermatchen mot BK Heid utsågs Elin Heikka till planens främsta spelare och 19-åringen har även tagit för sig när världsspelare stått på motståndarsidan i Champions League. Här berättar hon bland annat om sin nya roll som högernia och vilken aspekt hon tror blir viktig när IK Sävehof ställs mot Kungälvs HK i söndagens seriematch i Partille Arena.

För ett år sedan hade du ännu inte debuterat och mot Heid i senaste SHE-omgången utsågs du till matchens bästa spelare. Känns det som att tiden däremellan har gått snabbt?

– Ja, det tycker jag. Jag tycker väl kanske inte själv att jag sett min egen utveckling, men när jag får spela så ser jag att träningen har gett någonting. Det är en extremt bra träningsmiljö i Sävehof med duktiga spelare på alla positioner.

När ni mötte Györ på bortaplan förra helgen snurrade du bland annat upp norska landslagsstjärnan Stine Oftedal. Berätta gärna om det!

– Jag blev väl lite inslängd när det hände något med (Nina) Koppang och hann inte tänka jättemycket, utan jag gick bara in och körde. (Andreas) Wallin sade till mig på uppvärmningen att jag skulle gå in och bara njuta.

Vilka detaljer i ditt spel slipar du mest på för tillfället?

– Just nu är det att jag försöker anpassa mig till att vara högernia. Det har jag inte varit förut, så jag försöker mest hitta min roll där. Att hitta rätt avstånd till försvaret, tajming och se vilka möjligheter som finns där, för det är lite annorlunda jämfört med att vara vänsternia.

 

På söndag är det match mot Kungälv, vad blir viktigt att få till mot dem?

– Jag tror det är viktigt, som i alla matcher, att vi är med från start och inte ser det som någon lätt uppgift. Vi har haft lite problem i första halvlek den senaste tiden och inte varit påkopplade på en gång, det behöver vi vara mot Kungälv.

INTERVJU MED RASMUS OVERBY

Endast två poäng skiljer IK Sävehof och Kungälvs HK åt i SHE-tabellen inför söndagens match i Partille Arena. Det är två lag som har inlett seriespelet starkt och för att öka avståndet med ytterligare två poäng menar huvudtränare Rasmus Overby att det blir viktigt att höja prestationen sett över hela matchen jämfört med tidigare.

Vad har du varit mest nöjd med i ert spel den senaste tiden?

– Att vi vänder underlägen till segrar och kommer ifrån i avslutningen på matcherna. Jag tycker att vi har gjort saker bättre i andra halvlek än i första och mot Kungälv handlar det om att få till två gånger trettio minuter som är bättre än det senaste.

Finns det någon enskild spelare du vill lyfta fram utifrån prestationerna i de senaste matcherna?

– Vi är ju ett lag där det är många som presterar, men mot det turkiska laget i Champions League så gjorde Ellie (Åström Nilsson) det bra, Laura (Jensen) är stabil hela tiden och Wilma (Kroon Andersson) hjälpte oss när hon kom in mot Skuru. Hela tiden är det olika spelare som kan leverera för oss och det gör det svårt för motståndarna att möta oss, de vet aldrig vem det är som har dagen.

För ungefär två månader sedan slog ni ut Kungälv ur ATG Svenska Cupen och nu på söndag ställs ni mot dem i SHE. Hur mycket ser ni tillbaka på det dubbelmötet i förberedelserna till den här matchen?

– Faktiskt inte så mycket. Det är ett lag som har blivit bättre och bättre sedan vi möttes då och det är ett lag man absolut inte får underskatta. Vi tar allvarligt på den här arbetsuppgiften och det är ett lag som har presterat bra i de senaste matcherna, bland annat med vinst mot Önnered som spås hamna topp-fyra.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..