All Star Team – Damer

Elitseriens All Star Team 2008/09 är nu uttaget. Det består av tre spelare från IK Sävehof, två från Skövde HF samt en spelare från Skuru IK och IVH Västerås. Två av spelarna var med även i fjolårets stjärnlag, nämligen Sävehof-lirarna Johanna Ahlm och Isabelle Gulldén.

ALL STAR TEAM, Elitserien damer 2008/09

Målvakt
Krystina Selicharova, IVH Västerås
23-åriga Krystina upptäcktes i Västerås förra våren då det tjeckiska landslaget mötte Sverige i EM-kvalet. I somras värvades hon till IVH och har nu vaktat deras mål – dessutom som enda utländska spelare i Elitserien. Den långa keepern har varit en av matchvinnarna i sitt klubblag hela säsongen med hög räddningsprocent.

Vänster 6
Anna-Carin Petersson, Skuru IK
A-C har under säsongen varit en av Skurus bästa spelare. Hon är med sin rutin och snabbhet mycket värdefull för klubblaget. Tvillingen Anna-Carin noterades för 101 mål i grundserien. Hon togs ut till landslagslägret i påskas.

Mitt 6
Anna Larsson, Skövde HF
Den långa mittsexan är duktig såväl bakåt som framåt. I fjol utsågs hon till Elitseriens främsta försvarsspelare och nu är hon alltså med i All Star Team. Hon är mycket betydelsefull för klubblagets mittblock och svårstoppad framåt.

Höger 6
Jenny Wikensten, IK Sävehof
Vänsterhänta Jenny är en mycket kontringsstark spelare. Dessutom säker avslutare från högerkanten. Hon har gjort 91 spelmål i grundserien. Jenny har skaffat sig en ordinarie plats som H6:a i Damlandslaget under säsongen.

Vänster 9
Johanna Ahlm, IK Sävehof
Johanna utsågs i fjol till ”Årets spelare”. Hon har under denna säsong åter varit en av Elitseriens absolut bästa spelare. Duktig framspelare och avslutare. 141 mål har Johanna gjorts i grundserien. Stöttepelare även i Damlandslaget.

Mitt 9
Isabelle Gulldén, IK Sävehof
Bella är uttagen i All Star Team för andra året i följd. Trots sin ungdom uppträder hon mycket rutinerat på plan. Hon har en utmärkt blick för spelet. Isabelle har skaffat sig en ordinarie plats i Damlandslaget.

Höger 9
Erica Widell, Skövde HF
Vänsterhänta Erica har utvecklats mycket under denna säsong, såväl som spelfördelare som avslutare. Hon har svarat för 86 mål i grundserien. Erica har stor del i klubblagets framgångar och är en matchvinnartyp.

Damhandboll.nu

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..