210211_alexander_westby_1920

ALEXANDER WESTBY TILL SÄVEHOF

NORSK VÄNSTERKANT TILL SÄVEHOF

Alexander Westby är en duktig kantspelare med Champions League erfarenhet och flera norska mästerskapsmedaljer med Elverum. Efter två säsonger och 231 mål  lämnade Alexander klubben för spel i tabelltrean Drammen. Nu är den här spektakulära vänsterkanten klar för minst ett år i Sävehof.

– Det skall bli väldigt spännande och roligt att komma till Sävehof och Partille. Jag har haft Michael Apelgren som tränare i Elverum och jag tycker han är väldigt bra. Jag har många säsonger i norska ligan så ett miljöombyte blir bra för min karriär. Sävehof är en toppklubb i Sverige, jag känner Vetle Eck Aga sedan tidigare från Bodö och har ju haft Michael som tränare.

 Jag hoppas att få hjälpa Sävehof till fler SM-guld och spel i Champions League, det fick jag uppleva i Elverum och det är riktigt kul. Jag tror jag kan tillföra mycket med min skotteknik och genom att jag deltar mycket i spelet och inte bara står på kanten. Detta blir en härlig utmaning, säger Alexander Westby.

 – En erfaren spelare som jag personligen jobbat med ett par år i Norge som också gör övergången smidigare då han är inkörd i våra system taktiskt. Vi tror att han ska bidra med vinnarkultur då han vunnit en hel del titlar i Norge, och varit starkt bidragande till bland annat Elverums framgångar dom senaste åren samt haft förmågan att få fram det där lilla extra i sitt spel desto viktigare matcherna är. Är också en spelare som bidrar med mycket glädje i vardagen och står för bra träningskultur. Kuriosa är att han spelat många år tillsammans med Vetle Eck Aga plus att han är imponerande duktig på brottning och pilkastning, säger Michael Apelgren.

Namn: Alexander Westby

Född: 26 mars 1993

Bostadsort: Drammen

Födelsestad: Ski

Position: V6

Längd: 180 cm

Vikt: 81 kg

Hand: Höger

Elitsäsonger: 12

Till Sävehof: 2021

Debut: 2021

Moderklubb: Ski

Klubbar: Ski, Follo, Bodø, Elverum, Drammen, Sävehof.

Landskamper/mål: 2A

Nationella meriter: 1 seriegull, 1 sluttspillsgull, 3 cupgull

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..