Albrechtson räddade poäng för Sävehof i sista sekunden

Det är Ystad som inleder matchen med målskyttet men Sävehof är inte sena med att svara. I försvarsspelet ser det bra ut där man har bra koll på Kim Andersson och Alexander Borgstedt. Per Sandström i mål har tagit många bollar i den första halvleken. Ystad spelar också 6-5 som man vinner med 2-0. Sävehof´s Niclas Fingren får en två minuters utvisning strax före halvlek och den utvisningen slutar 1-0. Hos gästande Ystads IF är det Alexander Borgstedt som är halvlekens bäste spelare med fyra mål. Och hos Sävehof är det Per Sandström med en räddningsprocent på 43%. Halvtids resultatet skrivs till 14-13.

Ystad inleder andra halvlek med att göra tre raka mål och då väljer Sävehof att ta timeout när klockan står på 37 minuter. Magnus Johansson uppmanar sina spelare att visa känslor och fightas för det är en bra match som spelas.

Efter timeouten kämpar sig Sävehof tillbaka till ett lika resultat 22-22 när man spelat 45 minuter.

Men Ystad sätter fart igen och nu har Kim Andersson verkligen kommit igång med sin vänster arm och gör fyra mål och bistår med ett antal assists. Man har nu gått ifrån till 23-26.

När det har gått 57 minuter av matchen och Tobias Albrechtson har gjort 27-28 tar Ystad timeout. Nu har man också valt att punktmarkera Kim Andersson och Alexander Borgstedt.

Men med några sekunder kvar gör Tobias Albrechtson 29-29 och man får en poäng med sig.

Matchenslirare hos Sävehof blev Viktor Ottosson med 7 mål och hos Ystads IF Kim Andersson 7 mål.

 

IK Sävehof – Ystad IF

Målskyttar:

 

IK Sävehof: Viktor Ottosson 6, Victor Fridén 4, Atli Ingólfsson 4, Niclas Fingren 4, Tobias Albrechtson 4, Olle Forsell Schefvert 4, Sebastian Karlsson 1, Johan Fagerlund 1, Jonathan Edvardsson 1.

Ystads IF: Kim Andersson 7, Alexander Borgstedt 6, Anton Hallbäck 5, Martin Bager 3, Emil Hansson 3, Linus Andersson 2, Philip Nilsson 2, Hampus Andersson 1.

Utvisningar: IKS 3×2 YIF 3×2

Domare: Mirza Kurtagic/Mattias Wetterwik

Publik: 1645

Text: Erik Carlsson 

Bild: Bildbyrån

 

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..