Abbes tankar inför fortsättningen

EFTER MATCHEN i söndags kan man som Sävehofare förstås slita sitt hår i förtvivlan. Det som såg så bra ut för bara några dagar sedan väcker plötsligt en viss osäkerhet.

Vi visste förstås att ingenting var klart bara för att två omgångar var avklarade och vi hade fått en drömstart i slutspelet. Men känslan att vi är oslagbara gick i kras mot Hammarby.

Å andra sidan finns det en och annan handbollsälskare i övriga landet som njuter av den dramatik som skapats i slutspelsgrupperna. Någonstans är det ju precis det här som är avsikten med att byta slutspelsform. Vi har all den dramatik vi drömde om, varenda match betyder fortfarande massor och det bäddar för fortsatta publik- och tv-fester.

För Skövde och Malmö är förstås möjligheterna att nå semifinal borta, så ur den aspekten kunde det vara ännu mer öppet. Men jag tycker ändå det känns om slutspelsformen är lyckad. Regerande mästarna Alingsås gick in i slutspelet med tre bonuspoäng men ligger just nu utanför de platserna som ger semifinalspel – så tala om dramatik. Ja, det är precis lika tufft i bägge slutspelsgrupperna.

Nu är det inte bara i slutspelet som det är nyordning i spelform. Kvalet till elitserien genomförs också som serie istället för play off matcher. Det är såklart tidigt att dra slutsatser efter bara en omgång, men det verkar som i alla fall Tumba kommer att sälja sig dyrt. Kanske på H43:s bekostnad. Lindesberg och Kristianstad ser också stabila ut.

Men dramatiken fortsätter. Både där och här – i Partillebohallen.

Välkommen till ännu en slutspelsfest!

Stefan Albrechtson

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..