190905_abbes_kronika_640

ABBES KRÖNIKA

I väderleksprognoserna rapporteras om temperaturer som sjunker, men i Partille stiger den. Handbollsligan är fest och premiären är het. Nu är den bara några timmar bort. En premiär i Partille Arena ska vara speciell. Så vi kommer rulla ut röda mattan och välkomna dig till en ny säsong med svenska mästarna.

Vilka förväntningar vi har internt..?

Du som känner mig vet att jag inte brukar vara rädd att sticka ut hakan, men hur toppar man en säsong där vi blev svenska mästare?

Enkelt. Vi ska bli ännu bättre! Förstås!

Hur ska vi kunna överträffa oss själva? Är det ens möjligt..? Det är många som kommer säga att jag har en kaxig attityd när jag kliver fram och påstår att vi ska bli ännu bättre, fast jag vill påstå att vi har resurserna att lyckas. Partille Arena är vår borg – här har vi allt: vårt kansli, matcharenan, träningshall, handbollsgymnasiet, Improve Gym & Rehab, John Scott’s Restaurang… alltVi har sportsliga ambitioner som alltid är höga och vi har en vinnarmentalitet i klubben. Så klart att vi har bra förutsättningar att bli ännu bättre.

Samtidigt kan jag lova att vi är ödmjukare än de flesta skulle vara med prisskåpen fyllda med guld. Vilken sportslig utdelning man får är inte enbart avhängt de egna lagens kapacitet utan det påverkas mycket av motstånd. Ovissheten, att inte riktigt veta hur det kommer att gå och experttips som välts på ända är väl ändå tjusningen med handbollen.

Det var till exempel därför vi fick se ett stjärnfall när IFK Kristianstad blev utslaget redan i semifinalspelet i våras. Kristianstad är favorittippat den här säsongen också, och vi i Sävehof fick bara en röst när ligans tränare tippade finallagen tidigare i veckan. Jag tror det passar oss bra att få slå ur underläge.

Ambitionen är att både dam- och herrlag ska bli bättre som lag och vi som klubb starkare, det kan jag säga. Fast vi ska inte ha guld som mätverktyg.

Även på ungdomssidan var det guldglans med fem SM-finaler av sex möjliga varav tre guld. Förra säsongens resultat går aldrig att uppnå igen, i alla fall går det inte att sikta på. Jag hoppas att våra ledare inte ger sig in i en guldhetsjakt. Resultaten kommer på vägen med bra träning, många spelares delaktighet, kul vid sidan av planen och att få uppleva roliga saker med lagkamrater. Det är långsiktighet och målmedvetenhet i kombination träning, som sagt, och matchande som ger de resultat vi tillsammans vill uppnå.

Glöm fortsatt inte att Sävehof har ett övergripande mål – ”att fostra goda samhällsmedborgare”.

Det innefattar exempelvis att vi ska fortsätta skapa gulsvart magi i vårt arbete även utanför handbollsplanen. Det kan vi styra utan att påverkas av vilket spelsystem Alingsås, Ystad eller för all del premiärmotståndaren Eskilstuna Guif har.

Vi i Sävehof har varit en starkt bidragande orsak till att Partille är Årets Idrottsstad i Sverige. Nu ska vi visa att vi kan leva upp till den fräcka stämpeln en säsong till.

Vi ses väl på den röda mattan i Partille Arena? Sävehof är lite bättre än guld…

Stefan Albrechtson

Klubbdirektör, IK Sävehof

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..