200918_stefan_albrechtson_1920

ABBES KRÖNIKA

Vi är inne i slutet av en säsong som går till historien. Vi är vana att gå tuffa matcher även om vi haft en extra motståndare som varit ihärdigare än vad någon kunnat ana, men i allt det här svåra med pandemin måste vi ändå passa på att njuta också.

Säsongen 2010/11 vann både dam- och herrlaget ”Elitserien” och blev därpå Svenska Mästare – det är ju nationellt sett oslagbart. Men vi är kanske på väg mot något stort ändå med ett serieguld och ett silver, som redan är bärgade, för herr- respektive damlaget. Nu väntar ett tufft semifinalspel under hela april och vill det sig hela vägen är det maj som gäller för finalspelet och vägen till guld.

Det är fantastiskt kul att vara en del av IK Sävehof!

Det finns många saker att glädjas över, som i sig kan övergå i stolthet. Vi behöver låta det ta överhand. Jag är otroligt stolt när jag sitter på kontoret i Partille Arena och tänker på oss. Min klubb. Din klubb. Vår klubb. Hela Partilles Stolthet, och undrar om man inte är lite mallig att vi satt Sävehof rejält på Idrottskartan och även spridit glans över Göteborg.
I förra veckan började semifinalspelet i bäst av fem matcher. Herrlaget har 1-0 mot Lugi och damlaget 1-1 mot Höörs H65. I ”gamla goda tider”, med ett par tusen på läktaren, skulle vi nog ha varit tydliga favoriter men nu är det klart mer ovisst.  

Men det är inte bara på planen det går bra för oss i Sävehof. Kanske går det bra just för att det råder en stor harmoni i Sävehof. I min klubb. I din klubb.

Runt omkring oss har vi massor av medspelare. Det är medlemmar, bidragsgivare, partners, ledare, spelare, personal, styrelse och volontärer – ja, alla som på ett eller annat sätt är en del av framgången i min, din och vår klubb.

Jag vet inte vilket ord som passar bäst för att beskriva känslan, men vi har sett ett ofantligt stöd, en lojalitet som är fantastisk. Det finns inte en förälder som krävt tillbaka medlems/träningsavgiften för sin dotter eller son, även om verksamheten med mängden träningar och matcher inte sett ut som den planerades. Och partners… de har blivit fler och sett till att vi i Sävehof till och med ökat intäkterna under pandemin.

Detta tillsammans med statsbidrag betyder att vi kommer göra ett bättre ekonomiskt resultat än vad vi befarade när vi satt med budgetarbetet före sommaren 2020. Då pekade allt på ett skrämmande antal miljoner i underskott. Vi tror oss fortfarande gå back med ett par miljoner, men hoppas genom pågående åtgärder att kunna hantera nivån. Utmaningen ligger nu i att vi kan hantera kommande säsong på ett framgångsrikt sätt, såväl på som utanför plan, såväl socialt som ekonomiskt.

Det finns mer som gör mig stolt över att vara Sävehofare just nu: Vår Akademi- och ungdomsverksamhet. Det kommer larmsignaler på löpande band om att idrotten tappar flera årskullar i kölvattnet av pandemin. Peppar, peppar – men vi har inte märkt några avhopp i vår verksamhet. Sävehof är fortfarande ungdomarnas förening, och det gör mig speciellt glad. Det visar att vi i botten är en sund klubb, att vi har en bra grund att stå på.

Sedan ägnar vi en extra tanke åt våra äldre tonåringar som drabbas speciellt hårt en säsong som denna med inställda träningar och matcher. Det blev inget USM-finalspel i år heller och drömmen om att avsluta sin ”handbollstudent” med att slåss om medaljer blev avbruten. Tanken går också till alla våra nya 200 sjuåringar som glatt sig till det första året i klubben och till alla åttaåringar som skulle börja spela sina första matcher. Det blev sisådär med både träningar och matcher.

Partille Cup syns också några veckoblad bort i almanackan. Men vi lever i fullständig ovisshet om det går att genomföra världens största handbollsturnering. Vi ligger i startgroparna, vi är beredda, men kan inte avfyra startskottet utan är i händerna på utvecklingen i samhället. Besked kommer i närtid.

Det vi kan påverka är i alla fall hur vi hanterar situationen och hittills har vi tillsammans hanterat den väldigt bra. Jag tycker att du också kan dra på smilbanden lite grann. Totalt sett mår vi bra i Sävehof och någon dag till kan vi njuta av framgångarna i SM-slutspelet. Vi fokuserar på semifinalerna. Vi är nöjda, men inte mätta.

Stefan Albrechtson

Klubbdirektör, IK Sävehof

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..