Abbe inför semifinalserien

NU ÄR VI HÄR IGEN: Semifinal med Guif som motståndare. En del minns kanske fjolåret med fasa, och det är klart att utgången då inte var den mest uppmuntrande. Men det blev fem tuffa matcher som vi säkert har nytta av idag. Nu lägger vi fokus framåt – och då är det förstås revansch som gäller.

Till att börja med måste jag säga att det känns kul att vi ställs mot Guif i semifinalen. Det är en gammal förening med fina traditioner, men vi ska inte vara mer artiga än att vi vänder på resultatet från 2009. Den här gången vill vi till final och att det sedan går ut över att Guif får fortsätta drömma om ett första SM-guld är ingenting vi kan rå för…

Vi vet att vi gör många saker väldigt bra i Sävehof. Det har vi inte minst ett kvitto på just nu, när både damer och herrar spelar semifinal. Men vi kan också rikta lite avundsjuka blickar mot vår motståndare Guif. I ett avseende skulle vi vilja ha kommit lika långt som Eskilstunaklubben.

I fjol satte ”RödaHavet” färg på slutspelet. Och ni som är inne i handbollen känner förstås till att det är Guifs supportrar som kallas Röda Havet. Där finns en läktarkultur som många klubbar drömmer om.

Jag skäms inte för hur vi har det i Partillebohallen, för vi har också hängivna supporters, men de är klart färre. Övervägande delen av vår publik har mer en anknytning till handbollen på något sätt. Antingen som spelare, ledare eller andra uppdrag i klubben eller inom Göteborgshandbollen.

Och när denna betraktare besöker matcherna så är det lika mycket som analytiker som supporter, vilket inte tillnärmelsevis ger lika mycket tillrop. I Eskilstuna står man upp för staden Eskilstuna genom Guif. I Partille/-Göteborg drömmer vi fortfarande om att fler står uppför Regionen. Men det är bara att erkänna att vi är en bit efter Guif på det här planet.

Med Göteborgs utbud på bara några minuters avstånd är förstås konkurrensen i vår omgivning alldeles speciell. Å andra sidan har vi ganska nära till final nu…

Vi vet att intresset för Sävehof är stort, så släpp loss både på läktaren och på plan. Nu ger vi Guif en match.

Revansch…!

Stefan Albrechtson

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..