”Abbe” föreläste på IHF:s framtidsforum i Danmark.

Förra veckan arrangerade Internationella Handbollförbundet (IHF) ett framtidsforum under ledning av presidenten Dr Hassan Moustafa med ledande tränare som Talant Dujshebaev, Staffan Olsson, Ulrik Wilbek och Heiner Brand. En av sex föreläsare var Stefan Albrechtson.

”The 2nd IHF Forum for the Future of Handball” hölls i världsledande pumptillverkaren Grundfos anläggning Poul Due Jensen Academy i danska Bjerringbro.

29 personer från olika delar av världen var inbjudna för att diskutera handbollens framtid inom områden som: Utveckling av spelet och regelförändringar för bättre attraktionsvärde, hur fler ungdomar ska välja handboll och stanna inom sporten, sociala medier, mediakommunikation, TV-sändningar, större ungdomsturneringar, innovativa mobillösningar med mera.

Sverige representerades av Staffan Olsson och Stefan Albrechtson. IK Sävehofs klubbdirektör var dessutom en av sex personer som under dagen höll en presentation. ”Abbe” föreläste om Sävehofs rekryteringsprogram och om att behålla spelare längre upp i åldrarna. Partille Cup är ett välkänt begrepp i handbollsvärlden och står för mycket av det som den internationella handbollen vill associeras med.

– Det är alltid kul när Sävehofs och Partille Cups verksamhet värdesätts. Kan vi på något sätt bidra till utvecklingen av handboll, såväl lokalt för enskilda klubbar som globalt för världshandbollen, ger det oss en stotlhet, säger Albrechtson.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..