Damerna vann enkelt mot Team Eslöv

Dagens match är en repris på förra årets final där Sävehof drog det längsta strået och blev svenska mästare. Sävehof som regerande mästare är laget som alla vill slå, men hittills har ingen lyckats och är det något lag som kan rubba deras segersvit är det just Team Eslöv.

Matchen inleds lite avvaktande, nästan som två tungviktare i boxning och ingen vågar riktigt göra det första draget. Båda lagen är försiktiga när de anfaller och inte särskilt aggressiva. Team Eslövs Jennie Johansson kommer igenom flera gånger i början av matchen och står för tre av Eslövs fem mål de första nio minuterna då ställningen är 5-5.

Efter 18 minuters spel är ställningen 7-7 och båda lagen är väldigt ofokuserade i sina avslut. Många av skotten går utanför mål eller i virket. Det är riktigt dålig handboll. Då tar Eslöv Time Out och båda lagen blir betydligt noggrannare i vad de gör. ”Bagarn” rör om i grytan och byter ut nästan hela laget. Efter en stund börjar Sävehof producera fram fler mål och är skärpta i sina kontringar.

Med bara några minuter kvar av första halvlek leder Sävehof med tre bollar 13-10. Då biter Eslöv ihop och sätter tre raka bakom Cecilia Grubbström som annars haft en ganska lugn första halvlek med några räddningar på de skott som gått på mål. Så första halvlek slutar 13-13.

I andra halvlek är det ett helt annat Sävehof som kliver ut på planen. De bara öser på och gör fyra raka mål medans man kan tro att Eslöv spelarna fortfarande sitter i omklädningsrummet. Efter att ha lurats ned i Eslövs tempo i första halvlek så är det ett hårdare och mer intensivt Partillelag vi ser.

Sävehof kör med flera fina kombinationer vilket Eslövs tjejer inte kan hänga med på, då det är många förflyttningar på spelarna. Det blir stora luckor i försvaret och Sävehof kan komma till avslut på ett smart och effektivt sett, flera gånger om. Det ser även bättre ut bakåt och bortalaget kommer inte till många avslut och Cecilia Grubbström räddar det mesta. Detta gör att Sävehof kan rycka iväg till 24-16 efter 43 minuters spel. Spelet lugnar ned sig lite och den som fastställer slutresultatet är Moa Fredriksson som kommer in mellan två försvarare och snyggt, placerar in bollen i mål, 30-20.

Magnus ”Bagarn” Johansson summerar matchen med att den hade två ansikten.
– Vi hade ett lugnt och städat samtal i pausen om att vi inte var nöjda och att vi skulle bättra oss inför andra. Vi var helt enkelt inte laddade i första halvlek, men vi tog tag i det i andra.