#11 Från linje till linje

Från att dominerat på linjen i tretton år är det nu dags att dominera bakom en annan linje. Över tusen mål, mer än 300 matcher och fem SM guld senare är det nu dags för en ny utmaning, att hjälpa till att leda laget mot fler guld.

Vi börjar med en klassisk sport fråga, hur känns det?

– Tack bra, riktigt bra faktiskt. Att få sluta med ett SM guld och känna att man slutar på topp är en skön känsla. Sen är det riktig gött att inte behöva sätta igång med den tunga försäsongsträningen. Det är också väldigt inspirerande att börja med nya uppgifter i klubben.

Vad är det för delar som du kommer att ansvara för som tränare?

– I första hand är det naturligtvis linjespelet, jag har ju lite erfarenhet att gå på (stort leende). Men även att hjälpa till med vår akademi för att få fram fler duktiga spelare, och att lyfta fram deras potential. Så en stor del blir att arbeta med juniorer och ungdomslagen i föreningen.

Vad kommer du att sakna mest?

– Känslan av att stå efter en bra match eller en SM final och känna publikens stöd och uppskattning, den känslan är svår att förklara men det är nog ungefär samma som en artist eller någon annan idrottsman som står på en scen eller på en arena. Det är därför man håller på tror jag, det är något alldeles speciellt. Som att skrapa fram högsta vinsten på triss…

Vad tror du blir den största utmaningen som coach?

– Att förklara hur man gör det som för mig sitter i ryggmärgen. Det är en utmaning att få linjespelarna att känna hur länge man skall hålla, när man skall glida undan eller placera sig rätt för inspel. Det är lätt att göra men svårt att förklara. Det gäller verkligen att hitta känslan och timingen.

Tips från coachen.

– Två saker, lyssna på din kropp, har du ont så se till att få hjälp. Även om det funkar för stunden så håller det inte i längden. Se till att skaffa dig en ordentlig utbildning. Förr eller senare är handbollskarriären över och man måste ha något att arbeta med. Gör ditt bästa även i skolan så du har möjlighet till ett bra jobb i framtiden.

Visa ord från Erik får avsluta den här lilla frågestunden, vi önskar dig stort lycka till och hoppas självklart på en lika bra säsong med dig på den andra linjen.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..