75 TIMMAR TILL SM-FINAL

Målvakten Johanna Bundsen är vid sidan av combackande Ida Odén den spelare i Sävehof som har mest rutin från att spela SM-final. Hon har varit med i sju stycken och vunnit varenda gång.

– Det är en upplevelse att få vara med om en final och den är densamma varje år, säger hon.

 Även om säsongen på ett sätt följer samma mönster som tidigare – det är elfte året i följd som Sävehof spelar final – så skiljer det sig på ett annat.

– Laget är till stora delar nytt och i år har jag en tydligare och större roll, säger Johanna Bundsen.

Tidigare slogs hon om speltid med landslagskollegan Filippa Idéhn, den här säsongen har de yngre Hanna Eriksson och Isabella Mouratidou varit hennes sparringpartners. Men även om Johanna Bundsen fått mycket mer speltid har hon inte varit det givna valet varenda minut.

– Jag tycker själv att jag inte kom upp i nivå i början av semifinalerna mot Lugi. Men det var skönt att Bella kunde kliva in och prestera så bra, säger hon.

Nu är det finalen som gäller. Bundsen ser fram emot helgen och medger att det varit svårt under veckan att inte tänka på säsongens sista match.

– Jag jobbar som vanligt. Det är skönt att komma till kontoret för att försöka tänka på annat en stund, men jag går ändå runt och tänker mest på matchen, säger hon och skrattar.

Sextio minuter återstår av säsongen. Om det inte blir förlängning förstås – i så fall kan det bli ytterligare maximalt tjugo minuter och därpå straffläggning om så skulle krävas. Det är i alla fall ingen tvekan om att det är Sveriges två bästa lag som möts.

– Det är tredje finalen i följd som vi möter Skuru och de är värdiga motståndare, det är ju ettan och tvåan i Elitserien som möts. Det ska bli roligt, säger Johanna.

Det är avkast på söndag klockan 15.00 men mentalt börjar finalen tidigare än så.

– När vi åker i bussen ner mot Malmö är tankarna bara på finalen. Det är speciellt med finalspel med hotell och mycket media, men vi har ju spelat Champions League och upplevt en sån här helg flera gånger under säsongen. Det handlar om att fokusera på rätt saker, säger Johanna.

Hon är inställd på riktig kamp och passar på att berömma sporten som helhet:

– Svensk damhandboll har blivit bättre och jämnare de sista åren. Nu vet vi att det bara handlar om en match och det är bara att ge allt vi har, säger hon.

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..