220422_JonathanStenbacken_kvartsfinal5_Lugi_Annons

5:E AVGÖRANDE MATCHEN HEMMA I PARTILLE ARENA!

5:e och avgörande kvartsfinal!

Fredag 22 april klockan 19.00 möter våra herrar LUGI i direkt avgörande kvartsfinal.

Kom och stötta vårt gulsvarta lag.

Tillsammans fyller vi Partille Arena!

 

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

 https://savehof.ebiljett.nu/

 

Jonathan Stenbäcken

Född: 7 januari 1988

Position i laget: Niometersspelare

Moderklubb: Vårgårda IK

Debut i Sävehof: 2006

Fyra matcher in i kvartsfinalserien mot Lugi HF är det helt jämnt med 2–2 som utdelning. På fredag spelas den femte och avgörande duellen mellan lagen där Jonathan Stenbäcken tror att det täta matchandet kan vara fördelaktigt för IK Sävehof i kampen om en plats i semifinal.

Hur går dina tankar kring matchen i tisdags där det blev förlust med 26–30?

– Vi är såklart besvikna, för man vill aldrig förlora och speciellt inte i ett slutspel. Samtidigt gäller det att ta nästa match så snabbt som möjligt och som tur är så har vi hemmamatch på fredag, vilket jag tror talar till vår fördel.

Hela säsongen har präglats av att det varit många matcher där ni fått in en vana av att behöva gå vidare till nästa uppgift med kort varsel. Tror du att det är en fördel för er i det här skedet?

– Ja, absolut. När det kommer till att ta nästa match så gynnar nog Europacupspelet oss bara nu och även kring det som det faktiskt går ut på, vilket är att spela handbollsmatcher hela tiden. Vi hoppas att vi kan studsa tillbaka!

Du har fått ett tillägg i din roll på sistone där du har klivit fram som straffskytt. Hur ser du på den rollen?

– Den kom vi väl fram till med någon sorts krisplan. Egentligen hoppas jag att våra ordinarie straffskyttar ska vara bättre, men det handlar om att göra det bästa av den rollen man får. Jag skulle inte säga att jag gör så mycket annorlunda mot tidigare mer än att jag kanske studerar målvakterna lite mer på exempelvis straffar.

Genom karriären har du spelat en hel del avgörande matcher. Tror du att det kommer pirra lite extra på fredag eller är det ett stadie du kommit förbi?

– Jo, men det är klart. Det var ett tag sedan man spelade sådana här matcher och säsongen kan vara slut på fredag eller så kan den pågå i en månad till, så det är klart att det är som roligast att spela matcher där det verkligen bränner till. Det är ändå inte så många gånger man spelar en femte och helt avgörande match så det ska bli kul.

Vad är det som talar för att ni tar hem det och går vidare till semifinal?

– Det är nog det som vi varit inne på; att vi har spelat många matcher under hela säsongen. Vi tror också att vi har jobbat oss fram till varför det har gått som det har gått och det gäller att vara lösningsorienterade.

 

 

MICHAEL APELGREN

Förlusten med 26–30 i den fjärde kvartsfinalen mot Lugi HF tidigare i veckan innebär att det blir ytterligare en match mellan lagen. Det definitiva avgörandet kring vilka som avancerar till semifinal sker på fredag i Partille Arena där IK Sävehofs huvudtränare Michael Apelgren hoppas få se sina spelare omfamna förutsättningarna och njuta av situationen.

Vad har du för tankar efter matchen i tisdags?

– Att det gäller att knyta näven i fickan och se fram emot en avgörande match. Vi är såklart alltid besvikna när vi förlorar och Lugi vann rättvist, så vi måste göra en bättre match på fredag. Nu vill vi att alla i klubben, inte bara vi spelare och tränare, mobiliserar för en häftig och femte avgörande match!

Vilka egenskaper ser du som viktiga att dina spelare plockar fram i en sådan här typ av match där allt ska avgöras?

– Att man njuter av att spela matcher som känns. Och den här känns i magen på alla, utan tvekan. Det är också det här som är det ballaste när det är en blandning av att det nästan känns lite jobbigt, samtidigt som det är just det ballaste man har gjort. Det är så här vi vill att idrott ska vara och det är det vi saknar när vi befinner oss mitt i serielunken, så jag vill att vi går ut och visar hur mycket vi älskar sådana här matcher.

Ser du några likheter i de två matcherna som ni har vunnit när det kommer till vilka punkter i spelet ni har träffat rätt på?

– Det vi framförallt har misslyckats med i matcherna som vi har förlorat är att vi har blivit lite för individuella. Det har varit i de andra halvlekarna där vi gått för mycket en-mot-en, vilket är en sak vi måste förbättra. Även när det blir mycket känslor i matchen, då gäller det för oss att hitta en balansgång och hela tiden ta lärdom. Samtidigt korrigerar även Lugi saker och de gör det väldigt bra.

Hur mycket kan man som tränare skruva på olika taktiska bitar när det är två lag som känner varandra så väl efter matcherna som varit i serien, cupen och nu här i kvartsfinalen den här säsongen?

– Det är väl den gyllene balansgången, för det går ju att göra hur mycket som helst. Frågan är om det är det bästa, för det gäller att hitta saker som man är trygg i samtidigt som man kan göra så att det kan vippa över till sin fördel. Det är en balansgång men vi försöker hitta saker som kan ställa till det för Lugi och de försöker såklart hitta saker som kan ställa till det för oss.

Till sist, vad är det som talar för att det blir Sävehof-seger?

– Det mesta egentligen. Vi är Sävehof och vårt klubbemblem har alltid haft en tradition som säger att man älskar matcherna som gäller mycket. Vi spelar också på vår hemmaplan och jag hoppas att det som gör att det vippar över till vår fördel är hur bra Partille Arena kan vara när det verkligen gäller. Jag förstår att det är mycket matcher under säsongen, men nu börjar det verkligen komma till matcherna som gäller något extra och då hoppas jag att många kommer till arenan. Jag tror att det är det som kan göra skillnaden, för bevisligen är de här två lagen väldigt jämna och då är det de små sakerna som avgör.

 

 

 

 

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..