Trendbrott i Ungern – men inga poäng

När andra halvlek drog igång hade Sävehof ett kanonläge. Visserligen låg man under med två bollar, men spelet i första hade sett bra ut och nu hade Veszprém en spelare utvisad.

Men Partilles stolthet brände två frilägen och istället gick luften ur svenskarna. Nu kom den numera nästan obligatoriska svackan som gjorde att ungrarna gick upp i en åttamålsledning. Tyvärr missade Sävehof fyra av sex straffar och sådant har man inte råd med på den här nivån.

Men till skillnad från de flesta tidigare matcherna i Champions League så vände Sävehof på steken. Den sista kvarten var de gulkädda vikingarna det bättre laget, inte minst tack vare den inhoppande målvakten Peter Johannesson.

Sävehof spelade det låga 3–2–1-försvaret som fungerade så bra under vissa delar av förra matchen och man störde verkligen gruppettorna – och drog samtidigt bara på sig en utvisning. Hemmaspelarna tillbringade däremot hela tolv minuter på botbänken, ett bra betyg till Sävehofs anfall.

Sävehof var det bättre laget i slutet, men man kom aldrig riktigt nära. En stor del av segern skall tillskrivas de 5 000 fanatiska och fantastiska supportrarna som stöttade sitt lag så att väggarna i hallen skakade.

Bäste målskytt blev Jonathan Stenbäcken med nio mål. Det var säkert en skön revansch för honom för den bleka insatsen i senaste matchen. Vid sidan av lagkaptenen var Erik Fritzon ännu en gång en av de bästa i Sävehof.

MKB Veszprém-IK Sävehof 38-34 (17-15)
Målskyttar Veszprém: Marko Vujin 11, Carlos Perez  och Renato Solic 6, Uros Vilovski 4, Gabor Czaszar och Gergö Ivancisik 3, Peter Gulyas och Mirsad Terzic 2, Komel Nagy 1.
Sävehof: Jonathan Stenbäcken 9, Robert Johansson 6, Jesper Nielsen 5, Erik Fritzon 4, Viktor Fridén , Johan Jakobsson och Alexander Stenbäcken 2, Tobias Albrechtson, Michael Apelgren och Niclas Barud 1.
Utvisningar: Veszprém: 6×2 min. Sävehof 1×2 min.
Publik: 5 000.

Text: Mikael Karlholm
Foto: Bildbyrån (Jonathan Stenbäcken jublar)

Fler nyheter

A-LAGSSPELARNA ÄR FADDRAR FÖR VÅRA UNGDOMSLAG! Johanna Forsberg gästade sitt..

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte..

I den fjärde gruppspelsomgången av Champions League ställdes IK Sävehof..

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..