5 TIMMAR TILL SM-FINAL

Nu är det bara timmar kvar till SM-finalen mot Skuru. Sävehof har ägnat morgonen åt frukost och en promenad. En tidig lunch och fortsatt laddning är vad som återstår innan tjejerna kliver in i Malmö Arena i eftermiddag.

– Alla spelare är friska, och allt känns bra just nu. Vi ser fram emot matchen, säger tränaren Henrik Signell.

 Sävehof kom till Malmö vid lunchtid i går, tränade i finalarenan klockan 13. Även om Sävehof spelat SM-final där tidigare och även om det inte var den tuffaste träningen var den värdefull.

– För några spelare i laget är det en ny arena, och det känns bra att bekanta sig med den så att allt inte är nytt när vi springer ut till match. Sedan är det bra att få springa av sig lite efter en resa, säger Henrik Signell.

Efter middagen i går kväll samlades laget för en genomgång inför säsongens sista match. Och det var förstås inte första gången det pratades taktik inför finalen.

– Vi påminde om saker som är viktiga att tänka på. Det var helt enkelt en del i förberedelserna och nu känner vi att vi har varit så noggranna vi kan, fortsätter Signell.

Finalen är en match mellan Elitseriens etta och tvåa, så det är inget snack om att Sävehof och Skuru är Sveriges två bästa lag. Återstår bara att se vilket som är allra bäst.

– Vi gillar det här läget. Vi är ödmjuka inför uppgiften men tycker om att spela de stora matcherna. Vi har slitit hårt för att komma hit och är förstås på det klara med att vi måste slita i 60 minuter till. Och ännu lite mer om det skulle krävas, säger Henrik Signell.

Finalen spelas klockan 15.00 och är du inte på plats i Malmö Arena följer du matchen i SVT.