Abbes-Kronika

ABBES KRÖNIKA

Ännu en säsong närmar sig sitt slut. Slutspelet är i gång. Medaljerna ska fördelas!

Det blir oerhört svårt att någonsin matcha 2019 års pokalskörd med SM-guld för både damer och herrar samt tre USM-guld. Allt behöver dock inte räknas i guld. Innevarande säsong har varit enastående. Det vill vi förmedla.  
Pandemin verkar ha skapat en ny entusiasm, utveckling, framåtanda och förhoppningar som gör Sävehof till en stabil klubb, i många år framöver. För barn, ungdomar, ledare och de med ambitionen att klä sig i landslagets gula och blå färger.

Här kommer en summering från delar av verksamheten.

ELIT
Tabellerna är en fröjd för ögat för representations- och farmarlagen.
Damlaget:    Serieguld – Sverigebäst genom tiderna med 16 serieguld totalt.
Herrlaget:    Seriesilver – 7 guld genom åren.
Farmarlag:  Serieguld i div 1, både damer och herrar – historiskt i svensk handboll.

PUBLIK
Endast premiärsäsongen i Partille Arena 2016/17 har Sävehof samlat fler åskådare. Förra säsongen blev en prövning för spelare, ledare, personal, volontärer och supportrar med 58 hemmamatcher, jämfört med 40–45 en vanlig säsong med begränsat internationellt spel.
I nästan alla jämförelser mellan sporter och klubbar räknas genomsnittspublik. Inget fel egentligen, men vissa gånger önskar man hellre räkna totalpublik Det är skillnad på 15 hemmamatcher och 58.
I år hamnade herrlaget på tredje plats i Handbollsligan med 1567 åskådare, jämfört med 1065 förra året. Damernas siffror skrivs till en förstaplats och en ökning från 715 till 1244. Med större utrymme mellan matcherna hinner marknadsföringen nå ut, men färre matcher i Europa och 4–5 dubbelevenemang har också bidragit. 

SLUTSPEL
Slutspelet avgörs i bäst av fem matcher. För båda lagen, i skrivande stund, ser det ljust ut att nå semifinal. SM-finalerna spelas intensivt 20–31 maj.

PARTILLE HANDBOLLSGYMNASIUM
Samarbetet med Partille Gymnasium är fantastiskt. I höstas blev det rekord i ansökningar med 182 elever som vill träna under ”Sävehofflagg”. För närvarande är det tre årsklasser med 25 elever/spelare i varje.

AKADEMIN
200 spelare kämpar 1–2 pass om dagen för att nå högre höjder. 
Flickor 18 och 16 samt Pojkar 18 är i SM-final. Spelas i Uppsala första helgen i maj.

UNGDOM
Återväxten är säkrad, igen. I höstas började tvåhundra 7-åringar sina första dribblingar i handbollsskolan.
Ungdomsresorna har kommit i gång efter pandemin. Under våren går resorna med över 1 000 resenärer till Kroatien, Tjeckien, Danmark, Västerås och Uddevalla.
Under påsken deltog vi i Prague Handball Cup med 13-åringar. Samtidigt passade 140 ledare och spelare på att göra klubbens 25:e ”Lära för livet”-besök i Theresienstadt, ett av många koncentrationsläger under andra världskriget. Uppskattningsvis har nu över 3 000 Sävehofare fått till sig kunskap som fostrar och bidrar till goda samhälls-medborgare.

 

TACK
Jag hoppas fortsatt att det är långt kvar på säsongen men vill passa på att redan nu från styrelsen och kanslipersonal tacka för de fantastiska ideella insatserna som dagligen görs – från så många, för så många.
Det brukar nästan alltid bli fel när man ska rikta tack, så lätta att missa någon, men en särskild tanke i denna krönika går till:

Ledare
250 ledare lägger ner sin själ 1-7 dagar i veckan, oavsett om det finns egna barn med i bilden eller inte. De förbereder träningar och matcher, är chaufförer, tar ledigt för att deltaga på resor, cuper och SM-tävlingar. Tar det sociala snacket med spelare som behöver.

Volontärer
Ett 80-tal volontärer, med en medelålder på 70 år, ställer under september till maj upp med över 20 000 ideella timmar för att värna Sävehofs elit- och breddverksamhet.
Utkörning och packning av bingolotter, behjälplig med ungdomsmatcher, klubbshop, lägenheter, biljetthantering m m. Under våra elitmatcher är ”Rödtröjorna” oumbärliga med arbeten som in och ut med digitala LED-skärmar, utläggning golvreklam, biljettscanning, värdskap och säkerhet.

Tillsammans
….skapar vi GulsvartMagi.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..