Handboll, Handbollsligan, Sävehof - IFK Kristianstad

OAVGJORT I SERIEFINALEN

Inget kunde skilja IK Sävehof från IFK Kristianstad i Partille Arena på onsdagskvällen. I paus var det lika-läge och vid fulltid visade jumbotronen att slutresultatet skrivits till 28–28.
– Det är kul att vi är med och fajtas i de här matcherna också, sade huvudtränare Michael Apelgren efter slutsignalen.

Utan att visa minsta antydan till tvekan tog sig Sävehof an onsdagskvällens seriefinal i Handbollsligan. Jumbotronen visade 5–0 när drygt fem minuter var spelade, bland annat hade vi då fått se Kelvin Roberts följa med upp i attackerna och noteras för två raka mål. Felix Möllers offensiva returtagande och Simon Möllers vassa målvaktsspel var andra ingredienser som ordnade drömstarten.
– Vi var lite revanschsugna från matchen senast, så det var kul att se. På förhand hade vi snackat om att vi ville framstå på ett annat sätt den här gången, berättade Michael Apelgren.

Så sakteliga började Kristianstad ändå närma sig och runt markeringen för 15 spelade minuter stabiliserades ställningen för en stund vid 10–7. Gästerna skulle ta sig ännu närmare och kvitteringen var ett faktum efter 25 minuters spel. Helt jämnt skulle det även vara vid signalen för halvtid.

Lagen fortsatte att följas åt i den andra halvleken. 14–14 vid pausläget utvecklades till 15–15, 16–16 och sedermera 17–17 innan Sävehof klev upp i ett försprång på två bollar. Även gästerna skulle spela sig till en tvåmålsledning, men det här var och skulle förbli en tät tillställning.
– Främsta grejen efter paus var att vi skulle fortsätta kontra. Om vi till exempel använder Kelvin Roberts i försvar så ska han vara med och trycka, det tycker jag att vi gjorde bättre i den andra halvleken. Då kan vi vara jobbiga att möta för alla lag även om vi har några gubbar borta.

Båda lagen hade chanser att avgöra, men slutligen delade topplagen på poängen när resultatet skrevs till 28–28.
– Såklart är jag stolt över matchen, också med tanke på hur vi ser ut just nu med alla skador. Sedan vill man ju alltid vinna och vi hade chanser som vi spelade oss till. Det var småsaker som avgjorde och vi kunde lika gärna ha vunnit. Vi fick emot oss en billig tvåa på slutet, det kunde ha varit det som var skillnaden, men lika mot ett Kristianstad i den situationen vi är i för tillfället kan vi inte vara helt missnöjda med, sammanfattade Apelgren.

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Spante 6, Marcus Lennernäs 5, Sebastian Karlsson 4, Óli Mittún 3, Felix Möller 3, Kelvin Roberts 2, William Andersson Moberg 2, Adam Blanche 1, Lasse Pedersen 1 och Pontus Brolin 1.

IFK Kristianstads målskyttar: Markus Olsson 9, Anton Hallbäck 5, Anton Halén 4, Ludvig Åström 3, Albin Selin 3, Emil Frend Öfors 2, Philip Henningsson 1 och Matias Jepsen 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

EUROPEAN LEAGUE IK SÄVEHOF v RK NEXE (CRO) Tisdag 5..

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..