Handboll, Handbollsligan, Kvartsfinal 3, Sävehof - GUIF

3–0 I MATCHER

IK Sävehof är klart för semifinal efter ännu en jämn match mot Eskilstuna Guif på söndagseftermiddagen. I den tredje kvartsfinalen skiljde det slutligen en boll mellan lagen, med 28–27 som slutresultat.

Det senaste mötet lagen emellan avgjordes efter förlängning och när lagen nu ställdes mot varandra för tredje gången på kort tid var det ännu en jämn kamp som utspelades.

Guif tog sig upp i både två- och tremålsledning i den första halvleken, men Sävehof arbetade sig alltid ikapp. En gång genom att Sebastian Karlsson skoningslöst kontrade in 6–6 med full kraft och vid ett annat tillfälle var det Gzim Salihi som satsade hundraprocentigt och satte dit 11–11. Efter 30 minuters spel var det helt jämnt med ställningen 13–13.
– Vi kände att vi inte riktigt fick till det i första halvlek. Att det stod lika var en bra möjlighet för oss och om vi skulle göra en bra andra halvlek så kunde vi ta dem, förklarade huvudtränare Michael Apelgren.

Halvlek nummer två inleddes på ett likartat sätt, men nu var det inget av lagen som drog ifrån i en flermålsledning. Inte förrän Karlsson kontrade in 20–18 i 45:e spelminuten, det vill säga. Med två minuter kvar att spela kom bortalaget ikapp och precis som senast var det dramatiskt hela vägen. Det skulle dock räcka till seger där Simon Möller agerade beslutsamt i mål och där Rune Schröder fastställde slutresultatet till 28–27.
– I avgörande lägen behöver man spelare med vinnarattityd. Där tycker jag att Simon Möller är väldigt stark. Rune Schröder gjorde en prestation och det var många av spelarna som var villiga att offra precis allt för att vinna.
– Men den stora saken tycker jag är att Simon avgör matchen. Det är sånt man behöver i de här jämna matcherna, att nån kliver fram när det står och väger.

Resultatet innebär att semifinalplatsen är säkrad efter att IK Sävehof besegrat Eskilstuna Guif med 3–0 i matcher.
– Det blev en väldigt dramatisk kvartsfinalserie, även om det blev 3–0. Jag tycker att Guif har gjort det väldigt bra och varit taktiskt kloka, sade Apelgren och hyllade motståndarnas tränarteam:
– (Zoran) Roganovic och company har utmanat oss på ett väldigt bra sätt, så jag är imponerad och de kommer bli farliga i framtiden.
Vad var det som fällde avgörandet till slut?
– Det som fällde avgörandet var små marginaler och kanske vinnarkultur, att vi har en historia att vippa jämna matcher till vår fördel. Ett annat svar kan vara att det beror lite på slump. Det kunde slutat hur som helst, menade Sävehof-tränaren.

IK Sävehofs målskyttar: Gzim Salihi 5, Jonathan Edvardsson 5, Rune Schröder 5, Sebastian Karlsson 5, Adam Blanche 2, Felix Möller 2, Sebastian Spante 1, Henrik Tilsted 1, Simon Möller 1 och Elias Ellefsen á Skipagötu 1.

Eskilstuna Guifs målskyttar: Fredrik Gustavsson 6, Erik Persson 6, Robin Andersson Dickfors 4, Eric Johansson 4, Melker Norrman 2, Pavle Karacic 2, Marcus Ekman 1, Markus Hagelin 1 och Daniel Freyr Andersson 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..