Geblod

INTERNATIONELLA BLODGIVARDAGEN

IK Sävehof räddar liv på internationella blodgivardagen

Den 14 juni är internationella blodgivardagen. Tillsammans med GeBlod uppmärksammar IK Sävehof dagen genom att spelarna besöker GeBlod i Nordstan för att ge blod och bli blodgivare.

-Blodgivningen är så viktig, det har vi spelare sett på nära håll efter att ha besökt barnsjukhusen här i Göteborg. Vi vill göra skillnad genom att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen så fler blir blodgivare. Det gör vi dels genom att ge blod på internationella blodgivardagen, dels genom att vara ambassadörer för Blodomloppet den 8 september, säger Sebastian Karlsson, lagkapten för herrlaget.

-Att bidra till samhällsinsatser som gör skillnad på riktigt är viktigt för oss, säger Anette Tingets, CSR-ansvarig på IK Sävehof.

Att det finns blodgivare är avgörande för sjukvården, det behövs i snitt en blodpåse i minuten, dygnet runt, året om i Sverige.

-Vi behöver fler blodgivare och just därför är IK Sävehofs initiativ viktigt för att sprida kännedom om blodgivning. Spelarna är också goda förebilder för många barn, ungdomar och vuxna supporters säger Anna-Karin Norrman, enhetschef på GeBlod i Göteborg.

Varmt välkomna till GeBlod, Nordstan den 14 juni 08:30 för att träffa spelarna som ger blod. För mer information, kontakta Anette Tingets, anette@savehof.se 072-3080834

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..