Handboll, SHE, Semifinal 1, Sävehof - H65 Höör

VINST I FÖRSTA SEMIFINALMÖTET

På onsdagskvällen inleddes semifinalserien mot H65 Höör. Tidigt tog IK Sävehof tag i taktpinnen och segersiffrorna skrevs till 27–21.

Både Sävehof och Höör klev in i semifinalspelet efter att ha klarat av respektive kvartsfinalhinder i tre raka matcher. När lagen nu ställdes mot varandra i slutspelets nästa steg kopplade gulsvart ett grepp efter drygt tio minuters spel i Partille Arena.
– Vi stod upp väldigt bra bakåt i den perioden och fick dem till att göra tekniska fel, så vi fick några enkla mål på kontringar, sade huvudtränare Rasmus Overby.

En som starkt bidrog till det inledande rycket var Jamina Roberts, som förvisso fick inleda med att åka på en smäll i ansiktet, men som sedan levererade hela fem mål på den inledande kvarten.
– Jaminas kvaliteter är på en enormt hög nivå och det hon levererade i dag var på just extremt hög nivå. Hon blir bättre och bättre när det är viktiga matcher och det är väldigt roligt att träna henne.

I halvtid skiljde sex mål lagen åt och med den andra halvlekens första fullträff ökade Nina Dano på till 17–10. Överlag var matchens avslutande hälft en jämn historia där lagen gjorde elva mål var, vilket innebar att semifinal 1 slutade 27–21.
– Jag är väldigt nöjd med den första halvleken, men i den andra halvleken blev det mer svajigt. Vi ledde så stort i halvtid och då ville vi inte helt satsa lika hårt i duellerna eller gå lika mycket mot mål som i den första halvleken. Hade vi gjort det så hade vi kunnat komma till större chanser och inte gjort de tekniska felen, menade Overby.

Redan kort efter slutsignalen började blickarna riktas mot lördag och nästa möte med Höör.
– Nu har jag stängt den här matchen. En ny match ska spelas i Höör och det är alltid svårt. Vi är fullt medvetna om att de kommer med ännu större kraft och energi då, så det blir spännande att se hur det kommer gå.

IK Sävehofs målskyttar:Jamina Roberts 8, Laura Jensen 6, Mathilda Lundström 6, Trine Mortensen 3, Thess Krönell 1, Nina Dano 1, Thea Blomst 1 och Ida Lagerbon 1.

H65 Höörs målskyttar:Isabelle Andersson 5, Amelia Lundbäck 5, Emma Lindqvist 5, Evelina Källhage 2, Linnea Pripp 2, Alma Skretting 1 och Ida Gullberg 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..