Handboll, Handbollsligan, Alingsås - Sävehof

TVÅ POÄNG HEMMA MOT SKÖVDE

På torsdagskvällen plockade IK Sävehof två poäng i mötet med tabelltvåan IFK Skövde. Ett hårt arbetande försvar i kombination med en strålande start på den andra halvleken lade grunden till vinsten.
– Många klev fram och jag tycker att vi visade upp en bättre attityd än Skövde i dag. Det är det vi vinner på, sade huvudtränare Michael Apelgren efter slutsignalen.

Målskyttet i en svängig första halvlek inleddes när Emil Berlin fick syn på en lucka i Skövde-försvaret. Högernian stegade sig förbi och prickade in matchens första mål. Sävehof drog nytta av det tidiga överläget och gick ifrån till en 3–1-ledning. Gästerna hittade dock tillbaka till lika-läge relativt kvickt och i samband med ett numerärt överläge var det deras tur att skaffa sig ett försprång på två bollar.

När matchklockan nått 15 spelade minuter var ställningen återigen helt jämn efter att Henrik Tilsted läckert satt bollen i nät när han fick chansen från sju meter. Den danska vänstersexan skulle så småningom även återge gulsvart ledningen. En boll skiljde sedan lagen åt i halvtid där jumbotronen i Partille Arena visade 14–13 i Sävehofs favör.

Ledningen i paus följdes upp med en smakstart på halvlek nummer två. De fyra första målen efter matchminut 30 kom från Sävehof-spelare och positionen i förarsätet förvaltades sedan skickligt.
– Vi hade ett väldigt fint försvarsspel och sedan tror jag att Skövde inte är nöjda med sig själva heller, menade Michael Apelgren och fortsatte sedan med att berömma en av lagets unga mittsexor.
– Det är väldigt kul att till exempel se hur Felix Möller, som är ny, går in och tar möjligheten. Det har man som tränare väntat lite på.

En tvåminutare på Jonathan Edvardsson rörde upp känslorna med 20 minuter kvar att spela. Ett fokuserat hemmaförsvar med Bertram Obling som lugnet mellan stolparna hanterade dock spelet i numerärt underläge på bästa sätt och ”vann” den perioden med 1–0.
– I matcherna mot de bästa lagen i serien behöver vi spelare som gör det lilla extra. Det tycker jag bland annat att Bertram Obling och Adam Blanche gjorde i dag. Man behöver spelare som gör skillnad och i dag hade vi många som gjorde det.

En marginal på fem bollar ner till Skövde blev följden av den fina inledningen på halvleken och just fem mål skiljde lagen åt i slutändan. 26–21 blev slutresultatet när Sävehof säkrade två nya poäng i Handbollsligan.
– Känslan är att även fast det varit lite rörigt med corona och allting så går vi framåt som lag. Vi spelare och tränare börjar förstå varandra bättre och som lag blir vi bättre, summerade Apelgren.

Redan i nästa omgång väntar nytt möte med IFK Skövde. Matchen spelas på onsdag 9:e december med avkast klockan 19:00 i Arena Skövde.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..