VINST MOT SKÖVDE HF

En stark inledande halva av matchen lade grunden för IK Sävehofs seger med 26–17 borta mot Skövde HF på lördagseftermiddagen.

På kontring satte Sävehof dit 1–0 och tidigt etablerades en ledning. Efter sex minuters spel var ställningen 4–1 till gulsvart, där inte minst Laura Jensen tog initiativ och var framgångsrik både som spets i det uppställda 5–1-försvaret och med sitt målskytte.

Skövde hade förvisso en kort period där de närmade sig, men när det endast skiljde en boll mellan lagen så studsade Sävehof ifrån igen. En dryg kvart in i matchen var ställningen 11–6 och hemmalaget beslöt sig för att ta matchens första timeout. Sävehof bibehöll det goda försvarsspelet efter avbrottet; nivån till och med stegrades när endast två ytterligare bollar hittade in bakom Wilma Kroon Andersson i den första halvleken. Med 15–8 på resultattavlan kunde laget således gå in i omklädningsrummet med en betryggande ledning.

I den andra halvlekens första anfall jobbade sig Sävehof till sig en straff. Fram klev Ida Lagerbon och skickade in bollen på ett säkert sätt från sju meter. Övertaget fortsatte därefter att växa. Ofta var det korta och rappa anfall från de regerande svenska mästarna som bar frukt, i vissa fall rena kontringar som effektivt förvaltades. Mot slutet lyckades Skövde ändå minska avståndet något och målmässigt blev den andra halvleken således relativt jämn. När slutsignalen gick konstaterades det att Sävehof vunnit med stabila 26–17.

Sävehofs målskyttar
Ida Lagerbon 5
Nina Koppang 4
Mathilda Lundström 4
Laura Jensen 4
Louise Rundcrantz 3
Lina Cardell 2
Linnea Pettersson 2
Ellie Nilsson Åström 1
Ella Frykmer 1