25 TIMMAR TILL SM-FINAL

Nu är finaläventyret igång. Klockan 8.30 i morse rullade bussen med Sävehofs spelare från Partillebohallen i riktning mot Malmö.

– Det känns riktigt roligt, säger lagkaptenen Elin Enhörning.

Upplägget för finalhelgen är detsamma som tidigare år. Det vill säga att finallagen bor på samma hotell, får möjlighet att bekanta sig med matcharenan under eftermiddagen och sedan spelas matchen under morgondagen.

– Det blir ett riktigt event med allt runtomkring. Och det känns bra, för det gör allt lättare att koppla bort det som finns på hemmaplan, säger Elin Enhörning.

Hon medger att veckan varit speciell och att det varit svårt att inte tänka på säsongens sista match.

– Jag har tänkt på den dagarna i ända. Det känns i hela kroppen att det är finalvecka.

Första uppgiften för laget i Malmö blir att installera sig på hotellet. Sedan blir det besök på Malmö Arena.

– Det är kul att kolla på arenan. Nu har vi visserligen spelat i Malmö tidigare, men det är ändå bra att vi får träna en gång där innan det blir spel i finalen, fortsätter Elin.

En samling med alla spelare för genomgång inför finalen står också på programmet. Då kommer det förstås att ägnas en del tankar åt Skuru, och tittar man på den inbördes statistiken är det plus för Sävehof (28-22 och 25-22 den här säsongen). Fast den saken tror Elin inte att man ska fästa någon större vikt vid.

– Det som hänt i serien speglar nog inte mycket av vad som behöver hända i en final, säger hon och fortsätter:

– Det kommer bli en jämn kamp där försvars- och målvaktsspel kan bli avgörande.

Elin Enhörning har två SM-guld i den personliga samlingen och blir det ett tredje i morgon kommer det att sticka ut lite jämfört med de tidigare. Nu är hon nämligen lagkapten.

– Det är en ny roll, men det har varit jätteroligt. Och förresten är det många andra i laget som också fått ny roll och ta mer ansvar. Jag känner mig i alla fall trygg i min roll, berättar hon.

Som lagkapten handlar en av uppgifterna om att företräda laget när domarna blåser till spel och genomför lottdragning om vilket lag som ska få avkastet.

– Det spelar egentligen ingen roll om man får börja med bollen eller inte. Det är bara ett avkast och om det är en fördel får man ju tillbaka det i andra halvlek. Men det är klart att jag går fram till domare och motståndare med baktanken att jag vill vinna lottdragningen, förklarar Elin.

Och samma inställning har hon förstås till matchen i morgon. 15.00 börjar den, och är du inte på plats i Malmö Arena går det att följa SM-finalen direkt i SVT.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..