190617_triss_i_damer_640

DAMLAGET KOMPLETT

Sävehofs damtrupp är nu komplett när de tre sista pusselbitarna har skrivit på för säsongen 2019-2020.
Ebba Hansen flyttas upp från Juniortruppen och division 1 laget efter en framträdande säsong där Ebba haft stor roll i USM-guldet tidigare i våras, kontraktet är på 1 år.
Ella Frykmer och Joanna Lindvall-Haggren har dragits med långtidsskador under säsongen 2018-2019 men är nu båda på väg att ansluta till laget och bör vara klara för spel i slutet på året. Ella Frykmer har skrivit på 1 år och Joanna Lindvall-Haggren på 2 år (1+1)

Om Ebba Hansen.

– Jag är otroligt glad och tacksam över att få chansen att fortsätta min utveckling i Sävehof. Att ta steget upp till A-laget är något jag alltid drömt och haft som mål redan när jag flyttade hit till gymnasiet. Det kommer bli ett lärorikt år som jag ser mycket fram emot, säger Ebba Hansen.

– En spelar som har utvecklats mycket det senaste året i vårt akademi lag. Hon har alltid rätt inställning och har ett enormt driv för handboll. Nu blir det viktigt att hon försätter sin utveckling och lär av våra erfarna spelare och visar på träning att hon förtjänar att få speltid, säger Rasmus Overby.

– Ebba tog fina steg i sin utveckling under förra säsongen, hon axlade ett stort ansvar i farmarlaget, S-hof och bidrog starkt till USM-guldet. Att ge henne chansen att ta klivet upp i damlaget växte sig allt starkare och det känns helt rätt att hon ska ingå i vårt elitlag, säger Hanna Fogelström.

Om Ella Frykmer.

– Det känns bra att förlänga med IK Sävehof. Här har jag goda förutsättningar för en lyckad rehabilitering och kan fokusera på att arbeta med individuella utvecklingsområden med stöd av den kompetens som finns i klubben, säger Ella Frykmer.

– Ella skall först och främst jobba stenhårt för att komma tillbaka efter hennes skada. Hon bevisade förra säsongen att hon har helt rätt inställning för att utveckla sig till en etablerat SHE spelare.  Jag ser fram emot att få jobba med henne i framtiden, säger Rasmus Overby.

– Vi vill ge Ella bästa förutsättningar att komma tillbaka på handbollsbanan igen och det vet vi att hon får här. Hon är flitig och kommer lägga ner jobbets som krävs. En träningsspelare av rang som förhoppningsvis kan matchas in i spel framåt vårkanten, säger Hanna Fogelström

Om Joanna Joanna Lindvall-Haggren.
Jag är självklart mycket glad och stolt över att få representera Sävehof i ytterligare två säsonger. Även om jag för tillfället kämpar med min skada vid sidan av handbollsplanen ger klubben mig de bästa förutsättningarna till att komma tillbaka ännu bättre, och framförallt starkare än vad jag varit tidigare. Jag ser fram emot att vara på planen med tjejerna snart igen, säger Joanna Lindvall-Haggren

– Joanna har visat de senaste par säsonger att hon är en duktig SHE spelar. Hon är först och främst en lagspelare som alltid är glad och bidrag med mycket energi till truppen. För oss var det en självklarhet att vi ville förlänga med henne och vi hoppas att hon ska komma tillbaka efter sin knäskada, säger Rasmus Overby.

– Joanna har vuxit in i damlaget på ett mycket bra sätt och hade en hög nivå innan hon tyvärr ådrog sig sin korsbandsskada. Vi tror att hon kommer komma tillbaka starkare och med tid kommer hon leverera på hög nivå igen. Skynda långsamt och lycka till, säger Hanna Fogelström.

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..