EHF-CUPEN 2019

Omgång 1
IK Sävehof vs TusSies Metzingen (GER)
Söndag 6 januari 19:00 – Partille Arena
Köp biljett >>>

Sävehof har haft träningsfritt sedan vinsten mot Lugi i lördags med 25-16.
En markering från damlaget efter att nästan tappat hemmamatchen på annandagen mot samma Lugi-lag, som slutade med uddamålsseger. Igår var det åter dags för träning igen och att börja ladda inför söndagens rysare mot tyska topplaget
TusSies Metzingen.

Det finns inte några tveksamheter när det gäller lagets satsning på EHF-cupen, Sävehof går för seger i varje match, men samtidigt är det fokus på SHE där damerna i dagsläget ligger trea, två poäng bakom serieledarna Höör.

– Att IK Sävehof fortsätter Europa äventyret i EHF-cupen är glädjande för alla. Ledare och spelare får återigen möjlighet att möta riktigt bra lag och publiken får se spelare på internationell nivå. Alla 4 lag har representanter från senaste EM i Frankrike. Det kommer bli tuffa och fartfyllda matcher. Laget har startat på ett bra sätt efter uppehållet och jag tror formen kommer att fortsätta stiga, säger manager Hanna Fogelström.

Tränare Rasmus Overby har dubbla schackbräden att hålla reda på.

– Vi kommer gå för fullt och spela med bästa laget för att både utveckla oss själva och visa att vi hör hemma i matcher mot internationellt motstånd.

– Om jag får rangordna lagen i gruppen så tycker jag att Sifók HC (HUN) är lite bättre än de övriga lagen, och då har Herning-Ikast (DEN) ändå vunnit över København Håndbold (som Sävehof spelade mot i Champions League) och TusSies Metzingen (GER) ligger trea i tyska ligan, detta är en svår grupp med lag som absolut hade platsat i Champions League, säger Rasmus Overby.

– Vi har visat att vi håller jämna steg med topplagen i Europa under 45-50 minuter och senast vann vi klart över ligafyran Lugi på bortaplan i SHE. Så en bra dag kan vi slå alla lagen i gruppen, för oss är det viktigaste att göra bra matcher i 60 minuter och minimera de tekniska felen som kommer straffa oss direkt, fortsätter Rasmus Overby.